Zaštita

Xiaomi podnio patent za novu pametnu masku za lice

Xiaomi je podnio zahtjev za patentom koji opisuje pametnu masku za lice sa čipom, senzorima i mogućnošću povezivanja s mobilnim uređajima za razmjenu podataka.
Sci-Tech / Tehnologija | 20. 02. 2020. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Xiaomi / Xiaomi podnio patent za novu pametnu masku za lice

Xiaomi će sudeći prema podnesenom patentu američkom USPTO-u uskoro na tržištu ponuditi svoje tehnološko rješenje za aktualne probleme koji se tiču epidemije koronavirusa.

Njihov patent opisuje pametnu masku za lice s čipom i velikim brojem senzora koji bilježe podatke iz okoline (kao što su vrijeme nošenja maske, broj udaha te volumen disanja).

Prikupljeni podaci pohranjuju se na unutrašnjoj memoriji uređaja te se mogu izvoziti na druge uređaje zahvaljujući integriranom modulu za povezivost. Tu je i integrirana baterija za čip, senzore i filter zraka, javlja Bug..

Što se tiče senzora dostupni su akcelerometar i žiroskop koji pomažu u identifikaciji je li korisnik maske u pokretu ili nije.

Maska se spaja na mobilnu aplikaciju na koju se prenose podaci u realnom vremenu i koja daje informacije o kvaliteti zraka u okolini u kojoj se kreće korisnik maske.

Zasad nije poznato kada će se i ako uopće ova maska pojaviti na tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close