Za široke narodne mase

Xiaomi navodno radi na kompaktnom 'skoro pa flaghship' pametnom telefonu

O dizajnu i detaljnim specifikacijama Xiaomija 12X, trenutno se može samo nagađati, no više bi se informacija moglo otkriti već sljedećeg mjeseca.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 11. 2021. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Qualcomm će uskoro predstaviti svoj najmoćniji mobilni čip do sada, Snapdragon 898, koji će gotovo pa sigurno pogoniti Xiaomijev nadolazeći flagship pametni telefon, Xiaomi 12.

No, sudeći po informacijama koje je na Twitteru objavio popularni leaker Kacper Skrzypek, tvrtkinoj će se novoj seriji uređaja pridružiti i jedan „mališan“.

Riječ je o Xiaomiju 12X kodnog naziva Psyche, koji bi trebao biti pogonjen Qualcommovim Snapdragonom 870.

Navodno će imati 6,28-inčni FullHD+ AMOLED zaslon sa stopom osvježavanja od 120 Hz i HDR10 certifikatom te kameru od 50 MP kakvu smo već imali priliku susresti na Mi 11 Ultra pametnom telefonu.

Trenutno nije sigurno hoće li ovaj uređaj uopće stići na globalno tržište, no prema Skrzypeku, sigurno neće izaći u Indiji, prenosi Bug.

Pretpostavlja se da će ga Xiaomi predstaviti već sljedećeg mjeseca u Kini uz standardni 12, 12 Pro i Ultra modele te da će vjerojatno služiti kao svojevrsna zamjena popularnom Mi 11 Liteu.

Nije tajna da je tržište pametnih telefona zasićeno velikim uređajima, pa kupci sve više zahtijevaju manje veličine zaslona, što među ostalom potvrđuje i činjenica da će nadolazeći Samsung Galaxy S22 biti značajno manji od svojih prethodnika.

Kopirati
Drag cursor here to close