Nakon uspjeha s mobitelima

Xiaomi kreće u proizvodnju pametnog električnog vozila

Da Xiaomi nije na brzinu odlučio zakoračiti u svijet električnih vozila govori i podatak prema kojem su proveli rigorozno i ​​sveobuhvatno istraživanje industrije električnih vozila u proteklih 75 dana - 85 sastanaka s preko 200 stručnjaka.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 03. 2021. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da Xiaomi planira širenje svog poslovanja, već se dugo šuška. No, sad je i napokon službeo potvđeno da će ovaj kineski div krenuti u nove poslovne vode.

Kako su objavili na burzi u Hong Kongu, započinju svoje poslovanje u segmentu pametnih električnih vozila.

Već je ranije osnivač i predsjednik Xiaomija, Lei Jun, najavio da će ovaj segment poslovanja biti pod tvrtkom kćeri koja je u potpunom vlasništvu Xiaomija s početnim ulaganjem od 10 milijardi kineskih juana ili renminbija (9.84 milijardi kuna), a u planu je u sljedećih 10 godina uložiti ukupno 10 milijardi američkih dolara (64,5 milijardi kuna).

Odluka je donesena nakon brojnih rundi vijećanja među svim našim partnerima i ovo će biti konačni veliki poslovni projekt mog života. Spreman sam izložiti svoju osobnu reputaciju i boriti se za budućnost našeg pametnog električnog vozila! Odlučan sam u tome da vodim svoj tim u borbi za uspjeh električnog vozila, rekao je Lei Jun.

Da Xiaomi nije na brzinu odlučio zakoračiti u svijet električnih vozila govori i podatak prema kojem su proveli rigorozno i sveobuhvatno istraživanje industrije električnih vozila u proteklih 75 dana - 85 sastanaka s preko 200 stručnjaka iz industrije, četiri interne rasprave o upravljanju i dva sastanka odbora, javlja Zimo.

U internom pismu zaposlenicima, Lei Jun je nabrojao prednosti koje ima Xiaomi kad je proizvodnja automobila u pitanju. Među ostalim, istaknuo je kako "Xiaomi ima najopsežnije iskustvo u integraciji softvera i hardvera i najdublje proizvodno znanje u internetskoj industriji, pametni ekosustav koji je najveći po mjerilu, najraznolikiji u pogledu kategorije proizvoda i najaktivniji u pogledu korisničkih veza, brojne temeljne tehnologije koje se mogu primijeniti na poslovanje pametnih električnih vozila, ali i obilne novčane resurse koji omogućuju Xiaomiju ulaganja sa sigurnošću".

Pametna električna vozila predstavljaju jednu od najvećih poslovnih prilika u sljedećem desetljeću i predstavljaju nezamjenjivu komponentu pametnog življenja. Ulazak u ovaj posao prirodan je izbor za nas jer širimo svoj pametni AIoT ekosustav i ispunjavamo svoju misiju omogućavanja da svi na svijetu uživaju u boljem životu putem inovativne tehnologije, rekao je Lei Jun.

Kad bi prvi Xioamijevi pametni električni automobili mogli ugledati svjetlo dana, još je prerano reći. Ali s obzirom na oštru konkurenciju na tržištu, to bi se moglo dogoditi veoma brzo.

Kopirati
Drag cursor here to close