Nova nadogradnja

Xiaomi će onemogućiti preuzimanje aplikacija koje nisu iz Play Storea

U Xiaomiju žele maksimalno zaštititi korisnike svojih mobitela pa tako uvode veliku promjenu. Njihovo korisničko sučelje (MIUI) ubuduće će onemogućiti preuzimanje aplikacija koje ne dolaze isključivo s Play Storea.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 09. 2021. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski proizvođač pametnih mobitela Xiaomi radi na velikoj nadogradnji svog korisničkog sučelja MIUI (dijela operativnog sustava koji je zadužen za specifičan izgled sučelja na pojedinom uređaju, a koji proizvođači pametnih telefona prilagođavaju svojim uređajima dodajući različite opcije i izglede), a sve s ciljem dodatne zaštite korisnika od potencijalno opasnih i nesigurnih aplikacija.

Naime, namjeravaju uvesti MIUI Pure Mode koji će onemogućiti preuzimanje aplikacija koje ne dolaze izravno s Play Storea.

Pure Mode dolazi kao nadogradnja korisničkog sučelja i vjerojatno će biti uključen u službenu verziju MIUI 13. Za sad se MIUI Pure Mode još uvijek nalazi u testnoj fazi i može se jedino pronaći u beta verziji.

Inače korisnici Androida imaju mogućnost preuzimati aplikacije putem APK, a upravo se te opcije kineski Xiaomi želi riješiti na svojim uređajima, javlja Zimo.

Iz Xiaomija tvrde da je razlog uvođenja zabrane instaliranja aplikacija iz neprovjerenih izvora što hrpa aplikacija instaliranih na MIUI ne prolazi njihove sigurnosne provjere.

Točnije, čak 40 posto preuzetih aplikacija ne prolazi sigurnosnu provjeru, a od toga deset posto aplikacija se smatra potencijalno rizičnima.

S druge strane, Xiaomi će korisnicima koji to doista i dalje žele, dozvoliti da onemoguće Pure Mode te i dalje preuzimaju aplikacije iz drugih izvora.

Kopirati
Drag cursor here to close