Treća generacija

VIDEO | Predstavljen YotaPhone 3 - pametni telefon s dva ekrana

Sci-Tech / Tehnologija | 24. 09. 2017. u 08:59 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većina današnjih top modela dolazi sa sličnim karakteristikama – u trendu su ekrani bez okvira, dvije kamere sa stražnje strane kućišta (u budućnosti sve više možemo očekivati dvije kamere i s prednje strane), hardver je sve jači, a sve više telefona ima mogućnost bežičnog punjenja, ali ipak se čini da, usprkos napretku na ovom tržištu, nema velikih inovacija s kojima bi se top modeli razlikovali od konkurencije.

Jedna od kompanija čiji se pametni telefoni već godinama razliku od ostatka modela na tržištu jest Yota Devices – s prednje strane YotaPhone čini se kao klasičan smartphone, no iznenađenje se nalazi na stražnjoj strani telefona na kojoj je smješten e-ink ekran namijenjen čitanju i koji štedi bateriju.

U proteklih nekoliko godina predstavljene su dvije generacije ovog pametnog telefona, a sada je najavljena i treća generacija YotaPhonea koji s prednje strane ima 5,5 inčni AMOLED ekran rezolucije 1920x1080 piksela, dok se sa stražnje strane nalazi 720p ekran dijagonale 5,2 inča – što je povećanje u odnosu na prethodni model koji je imao 4,7 inčni e-ink ekran rezolucije 960x540 piksela, prenosi Zimo.co.

Što se tiče ostalih opcija, YotaPhone 3 telefon je srednje kategorije kojeg pokreće Snapdragon 625 procesor, ima 4GB RAM-a, 12MP kameru (samo jedna kamera sa stražnje strane), bateriju kapaciteta 3300 mAh, podršku za brzo punjenje i USB-C priključak putem kojeg će se povezati i slušalice jer ovaj telefon nema klasičan 3,5mm izlaz. Operativni sustav na kojem radi jest, naravno, Android, verzija 7.1.1.

Cijena na kineskom tržištu iznosit će oko 560 dolara za model kapaciteta 64GB, dok će model s dvostruko više memorije biti oko sto dolara skuplji.

Kopirati
Drag cursor here to close