Ne možemo pobjeći

Uskoro oglasi na zaključanom ekranu mobitela?

Prema podacima koje je objavio Glance, korisnici dnevno u prosjeku otključaju svoj pametni telefon 70 puta, a devet od 10 puta prvo pogledaju zaključani zaslon telefona.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 07. 2022. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korisnici pametnih telefona koji koriste Googleov Android mogli bi već za dva mjeseca, umjesto omiljene fotografije ili zaštitnika ekrana, gledati - reklame. Barem u SAD-u.

Kako javlja TechCrunch, indijska oglašivačka kompanija, Glance, u pregovorima je s američkim teleoperaterima o lansiranju nekoliko modela pametnih telefona koji bi na zaključanim zaslonima prikazivali oglase i promotivne poruke.

Glanceov "dinamički" zaključani ekran prikaziao bi vijesti, video snimke, igre i oglase, koje bi korisnici vidjeli prije otključavanja svog telefona. Naravno, ovisno o korisnikovim navikama i željama, sadržaj će biti prilagođen.

Oglase se može isključiti, ali korisnici za to moraju zagrepsti malo dublje u postavke telefona, javlja Zimo.

Ako vam je ideja o oglasima na zaključanom ekranu potpuno odbojna, dovoljno je reći da u Aziji, u ovoj usluzi "uživa" oko 400 milijuna korisnika pametnih telefona.

A da bi istim putem mogao krenuti i Apple, govori informacija prema kojoj će nova verzija iOS-a imati mogućnost prikazivanja sadržaja na zaključanom ekranu.

Istina, iz Applea, su naveli kako pod "sadržajem" misle na vijesti, podsjetnike, kalendar, poruke i slično. No, nisu izrijekom rekli da neće biti i oglasa.

Uostalom, zaključani ekran neiskorišteno je blago za oglašivače.

Prema podacima koje je objavio Glance, korisnici dnevno u prosjeku otključaju svoj pametni telefon 70 puta, a devet od 10 puta prvo pogledaju zaključani zaslon telefona.

Kopirati
Drag cursor here to close