Robot Daisy

Upoznajte ubojicu iPhonea

Povodom Dana planete Zemlje Apple korisnicima želi omogućiti što jednostavnije recikliranje uređaja i napraviti nešto dobro za planetu.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 04. 2018. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Dana planeta Zemlje Apple je predstavio Daisy, robota za rastavljanje i recikliranje starih modela iPhonea. Ovaj je uređaj nasljednik robota Liama koji je od 2016. reciklirao Appleove telefone te je robot Daisy napravljen dijelom i od dijelova Liama.

Novi robot smješten je u tvornici u Austinu te rastavlja stare modele Appleovih telefona i iz njih izvlači kvalitetne komponente koje se mogu reciklirati i ponovno iskoristiti u proizvodnji. Daisy može rastaviti devet različitih modela iPhonea brzinom od čak 200 telefona po satu. Apple u budućnosti planira predstaviti nove modele ovog robota koje će postaviti na lokacijama diljem SAD-a, piše Zimo.co.

Video: Pogledajte kako radi robot Daisy

Za sada će vlasnici starih modela iPhonea moći reciklirati ove uređaje putem GiveBack programa u Appleovim trgovinama ili putem Appleove internetske stranice, a ova će kompanija za svaki uređaj koje reciklira putem ovog programa donirati novac Conservation Internationalu.

"U Appleu konstantno radimo na pametnim rješenjima s kojima želimo riješiti problem klimatskih promjena i sačuvati dragocjene resurse našeg planeta", komentirala je povodom predstavljanja ovog robota za recikliranje Lisa Jackson, potpredsjednica za okoliš, politiku i društvene inicijative. Dodala je kako povodom Dana planete Zemlje korisnicima žele omogućiti što jednostavnije recikliranje uređaja i napraviti nešto dobro za planetu.

Kopirati
Drag cursor here to close