Zbog rasističkog ponašanja

UEFA pokrenula postupak protiv Crne Gore

Engleska je u Podgorici pobijedila Crnu Goru sa 5-1, no utakmicu su obilježili rasistički povici s tribina upućeni tamnoputim engleskim nogometašima Dannyju Roseu, Callumu Hudsonu-Odoiju, te Raheemu Sterlingu.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 03. 2019. u 15:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Crne Gore zbog rasističkog ponašanja njezinih navijača za vrijeme utakmice protiv Engleske u kvalifikacijama za EURO 2020. 

Engleska je u Podgorici pobijedila Crnu Goru sa 5-1, no utakmicu su obilježili rasistički povici s tribina upućeni tamnoputim engleskim nogometašima Dannyju Roseu, Callumu Hudsonu-Odoiju, te Raheemu Sterlingu. 

"Vrijeme je da nadležni poduzmu nešto ozbiljno," kazao je Sterling nakon utakmice. 

Organizacija koja se bori protiv diskriminacije i nejednakosti u nogometu (FARE) navela je kako ima dokaze za rasističke ispade crnogorskih navijača, prenosi Hina. 

"Naš promatrač je bio prisutan i prikupio je dokaze, a pohvaljujemo reakcije engleskih nogometaša," poručili su iz FARE-a. 

Nogometni savez Crne Gore pod istragom je i zbog pirotehnike i ubacivanja raznih predmeta na teren, a kazna će biti poznata 16. svibnja.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close