Maker Faire

U tijeku su besplatne prijave za Maker Faire - najveći sajam inovacija i kreacija po prvi put u BiH

Svjetski festival Maker Faire, konačno je došao u Bosnu i Hercegovinu i održat će se 28. i 29. svibnja
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 04. 2022. u 13:14 Bljesak.info
Maker Faire - najveći sajam inovacija i kreacija po prvi put u BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Maker Faire

Svjetski festival Maker Faire, konačno je došao u Bosnu i Hercegovinu i održat će se 28. i 29. svibnja u Domu mladih i na platou Skenderija u Sarajevu.  

Od tehnoloških entuzijasta i pionira, preko znanstvenika, inovatora, majstora svih vrsta ''kraftarija'' do umjetnika i svih onih koji stvaraju - Maker Faire je mjesto na kojem svi kreativci, inovativci, krafteri, autori i kreatori - jednim izrazom "mejkeri" mogu prikazati svoj rad.  

Prijave su još u tijeku i ne propustite priliku da sudjelujete na ovom događaju koji slavi znanost, kreativnost i inovativnost te prikažete svoj rad javnosti. 

Fablab Sarajevo, organizator sajma, već godinama je posvećen mladim ljudima stvarajući im što bolji prostor za iskazivanje njihove kreativnosti, inovativnosti i intelekta. Vođeni istom željom i ciljevima donosimo atmosferu Maker Fairea i u Sarajevo. 

Video: Maker Faire - najveći sajam inovacija i kreacija po prvi put u BiH

Maker Faire - od Kalifornije do Sarajeva    

Prvi Maker Faire je održan u Kaliforniji 2006. g., a danas se održava preko 200 Maker Faireova širom svijeta. Maker Faire obuhvaća tehnologiju, edukaciju, znanost, umjetnost, zanate, inženjering, održivost te proizvodnju i stvaranje svih vrsta.  

''Maker Faire je postao dio globalne pop-kulture, prilika za predstavljanje novih tehnologija, inovacija, ali i očuvanje starih vještina i zanata. Ovaj festival okuplja i mlade ljude i obitelji. Posebno je koristan kao inspiracija i motivacija za mlade ljude koji mogu na pravim i konkretnim primjerima da vide zbog čega je obrazovanje toliko bitno'', kazali su iz FabLaba.

Poziv svim mejkerima: prijavite se i pokažite svoj rad svijetu!

Pozivamo sve kreativce, inovatore i proizvođače da iskoriste mogućnost besplatne prijave i na taj način nam se pridruže 28. i 29. svibnja u Domu mladih i na platou Skenderija sa svojim kreacijama, proizvodima i inovacijama. 

Mejker ste? Volite da stvarate nešto kreativno, inovativno ili inspirativno? Imate zanimljiv projekat, proizvod ili eksperiment? Želite podijeliti svoje znanje sa drugima? Prijave su sada otvorene!

https://sarajevo.makerfaire.com/prijava/

Dođite, pokažite šta znate i zabavite se, jer obećavamo – ne postoji dosadan Maker Faire!

Kopirati
Drag cursor here to close