Sarajevo

Otvorena znantveno stručna konferencija Sfera 2020: Otvori u građevinarstvu

IX Međunarodna znanstveno stručna konferencija ''Sfera 2020:Otvori u građevinarstvu'' danas je svečano otvorena u Sarajevu, a okupila je veliki broj gostiju s područja cijele regije.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 03. 2020. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

IX Međunarodna znanstveno stručna konferencija ''Sfera 2020:Otvori u građevinarstvu'' danas je svečano otvorena u Sarajevu, a okupila je veliki broj gostiju s područja cijele regije.

Organizator je mostarska kompanija Sfera d.o.o. u suradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu.

U svečanom obraćanju, ispred organizatora govorio je Nedžad Memić koji je kazao da je ovogodišnja tema bila aktualna i 2015. godine kada je prvi put organizirana Sferina konferencija, upravo o temi otvora u građevinarstvu.

Dodao je kako je ovo dobra prilika da se vidi u kojoj fazi razvoja se sada nalaze aktualna građevinska rješenja, te se zahvalio kompaniji Feal koja je i 2015. godine bila generalni sponzor konferencije, te koja je prepoznala značaj događaja.

Profesor Murčo Obućina sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, također se obratio u svečanom dijelu, te istaknuo kako je Sferina konferencija pravo mjesto gdje mogu prezentirati svoja znanja, te naglasio značaj održavanja ovakvih manifestacija.

Predavači na ovogodišnjoj konferenciji su: arhitektica Vedina Babahmetović, arhitekta Alen Žunić, arhitekta Hrvoje Njirić, arhitekta Džan Karajica, profesor Murčo Obućina sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te stručnjaci sa Instituta za standardizaciju BiH koji će kroz svoja predavanja i prezentacije javnosti predstaviti najnovija građevinska rješenja i ideje.

Konferenciju je podržalo više od dvadeset kompanija, koje kroz izložbeni prostor predstavljaju neophodne informacije, te novitete i trendove u domenu otvora u građevinarstvu.

Generalni sponzor konferencije je kompanija Feal, dok su sponzori kompanije: Kristal Vitez, Sika BH, BH Alumil, te kompanija Emerus. Partneri i izlagači su kompanije: Profine BH, Velux, Valm, Termoglass, Rehau, Euro Roal, Zalmo, Pavković paneli, Schachermayer, Pressglass, Portmatik, VBH, Orgadata, te kompanija LLumar BH.

Konferencija se održava 03. i 04. ožujka 2020. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills.

Kopirati
Drag cursor here to close