Pohrana podataka

U maleno čudo koje stane u džep stane do 8TB podataka

Zamislite da sve što ste ikad imali od podataka na računalu stane na jedan hard disk pa zamislite da taj hard disk stane u veš džep.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 01. 2020. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosječan SSD disk visokog kapaciteta na tržištu danas ima prostor za pohranu od 2TB i to se smatra i jest ogroman prostor za pohranu podataka korisnika.

No, Western Digital, osnosno njihov SanDisk, je na tehnološkom sajmu CES 2020 u Las Vegasu pokazao svoju najnoviju igračku - prototip SSD diska zapremine nevjerojatnih 8TB.

Osim što su postavili novi rekord, njihov disk stane i u vaš džep, čak štoviše, dizajniran je s tim u vidu, javlja Zimo.

Cijena po kojoj bi se to čudo moglo prodavati zasad je nepoznata, no poznato je kojom brzinom se s njega prenose podaci.

Koristeći SuperSpeed protokol, taj prototip postiže prijenosne brzine od 20 gigabita u sekundi putem USB priključka.

Većina prosječnih korisnika računala na taj disk mogla bi vjerojatno pospremiti sve podatke koje su ikad imali pohranjene na računalima, a za one koji su u konastantnoj potrazi za adekvatnim prostorom za pohranu svojih podataka, koji je siguran, uvijek pri ruci i fizički odjeljiv od računala, ovo je vjerojatno pravo rješenje za vas.

Kopirati
Drag cursor here to close