Oružane snage BiH

U Čapljini svečano dočekana 8. rotacija vojnika OSBiH koji su boravili u Afganistanu

Sci-Tech / Tehnologija | 17. 07. 2014. u 18:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Oružanih snaga BiH, EUFOR-a i medija nazočili su svečanoj ceremoniji dočeka osme rotacije Pješadijske postrojbe iz sastava 4. pješadijske brigade, koja se 17. 07. 2014. godine održala u vojarni „Božan Šimović“ u Čapljini.

Ova postrojba kao i prethodne rotacije, svoju misiju je izvršavala u sastavu Danske borbene grupe koalicijskih snaga u Afganistanu.

U skladu sa Protokolom ceremonije, prisutnima se obratio zapovjednik 4.pješadijske brigade brigadni general Tomo Kolenda. Tom prilikom, general Kolenda je istaknuo pozitivne ocjene koalicijskih snaga na realiziranu misiju osme rotacije pješadijske jedinice OS BiH.

U ime zapovjednika OK OS BiH, prisutnima se obratio zamjenik zapovjednika OK OS BiH za operacije brigadni general Sakib Forić. U svom obraćanju general Forić zahvalio se svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ove misije te istaknuo da je i ova misija pokazala spremnost pripadnika Oružanih snaga BiH da sudjeluju u međunarodnim misijama rame uz rame sa multinacionalnim snagama.

Na kraju ceremonije najuspiješnim pripadnicima postrojbe uručene su stimulativne mijere sa razine MO BiH, ZŠ OS BiH, OK OS BiH i 4.pbr koje su nagrađenim uručili generali Forić i Kolenda.

Kopirati
Drag cursor here to close