Planovi za budućnost

Twitter ulaže silne novce u sprečavanje govora mržnje i nasilja

Iz kompanije su kazali i kako će se puno više i detaljnije posvetiti uklanjanju i zabrani seksualnih sadržaja i golotinje.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 10. 2017. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvena mreža Twitter uskoro planira početi ulagati puno više novca kako bi spriječila zloupotrebu sadržaja, širenje govora mržnje i nasilja, prenose strani mediji.

Naime, predstavnici popularne mreže obećali su kako će u budućnosti puno brže odgovarati korisnicima koji se budu žalili te prijavljivali zloupotrebu njihovih korisničkih računa.

Također planiraju pooštriti pravila vezana za nasilje, govor mržnje i zlostavljanja, kako bi učinili ovu društvenu mrežu sigurnijom.

Twitter će odsad banirati i brisati sve objave korisnika koje veličaju nasilje, umjesto što su do sada samo zabranjivali one tvitove koji su promovirali prijetnje.

Iz kompanije su kazali i kako će se puno više i detaljnije posvetiti uklanjanju i zabrani seksualnih sadržaja i golotinje.

Popularna mreža planira razbiti brojne grupe koje koriste internet prostor za širenje mržnje i promociju raznih oblika nasilja.

Predstavnici Twittera buduće planove predstavili su u priopćenju za javnost, ali nisu detaljno pojasnili kad će načiniti prve korake.

"Poduzet ćemo sve mjere protiv organizacija koje koriste ili su koristile nasilje za unapređenje ciljeva", navodi se u priopćenju Twittera.

Podsjećamo, Twitter ima više od 500 milijuna korisnika, od čega ih je skoro 300 milijuna svakodnevno aktivno.

Kopirati
Drag cursor here to close