Službeno

Twitter počeo s testiranjem uređivanja tvitova

Testiranje je počelo među zaposlenicima kompanije, a naknadno će biti dostupno i korisnicima, ali samo onima koji plaćaju pretplatu za Twitter Blue.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 09. 2022. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mogućnost uređivanja tvitova jedna je od opcija koju korisnici te društvene mreže zahtijevaju godinama, a o njoj se počelo ozbiljnije govoriti nakon što je Elon Musk proveo anketu u kojoj je svoje pratitelje upitao žele li da ta društvena mreža uvede mogućnost editiranja objava.

Priča o uređivanju nakon toga je pala u drugi plan te je glavna vijest vezana uz Twitter bio Elon Musk, njegova najava preuzimanja kompanije, a onda i odustajanje od akvizicije.

Ekipa iz Twittera jučer je na službenom blogu kompanije najavila i službeni početak testiranja opcije uređivanja tvitova.

Na početku testiranje će biti interno, dakle samo među zaposlenicima kompanije, a uskoro će se testiranje proširiti i na same korisnike, javlja Zimo.

Ta opcija ipak neće biti dostupna svima, već samo pretplatnicima servisa Twitter Blue, no nije poznato hoće li je, kada ta opcija izađe iz beta faze, i dalje moći koristiti samo oni koji plaćaju za dodatne opcije Twittera (mjesečna cifra iznosi 4,99 dolara) ili će biti dostupna svima.

Prema informacijama sa službenog bloga, korisnici će tijekom trideset minuta od objave tvita nekoliko puta moći urediti svoju objavu te dodati, odnosno izmijeniti ili obrisati oznake u objavi.

Ono što je važno naglasiti je da će svi korisnici znati kada je neki tvit uređen, jer će se u objavi nalaziti posebna ikona i oznaka da je objava mijenjana te vrijeme kada je posljednji put uređena.

Također, korisnici će moći vidjeti i originalan tvit i sve njegove izmijenjene verzije kako bi se, naglašavaju iz Twittera, “zaštitio integritet konverzacije”.

 

Kopirati
Drag cursor here to close