Snalažljiva generacija

Tinejdžerici oduzeli pametni telefon pa tvitala s hladnjaka

Djevojka je pokazala zavidnu razinu snalaženja i zaobilaženja kazne. Ili možda samo novu razinu ludila.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 08. 2019. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovisnost je gadna stvar, pogotovo kad ste ovisni o pametnom telefonu i društvenim mrežama, a netko vam brani da ih koristite. Upravo se u takvoj situaciji našla 15-godišnja Amerikanka Dorothy kojoj je majka, kako bi ju kaznila, oduzela iPhone.

Iako je majka vjerojatno mislila da će to biti dovoljno da Dorothy shvati kako baš ne bi trebala biti cijelo vrijeme na društvenim mrežama te kako bi ipak trebala obratiti pozornost na to što se događa oko nje, to se nije dogodilo, piše Zimo.co.

Naime, Dorothy je postala popularna kad je netko primijetio da je tvit objavila s, ni više ni manje, LG-evog pametnog hladnjaka. Kako je sama objasnila, do tvitanja s hladnjaka došlo je nakon što joj je majka uzela njen iPhone jer je uspjela zapaliti štednjak kuhajući rižu. Dorothy je bila toliko fokusirana na iPhone, da nije primijetila da lonac i riža u njemu, gore.

No, drama tu ne prestaje. Dorothy se ubrzo snašla i nastavila tvitati sa svoje igraće konzole Nintendo 3DS. Problem je što je i njena majka na Twitteru pa je primijetila kako njena kći baš i ne shvaća poantu kazne.

Vidim da Dorothy koristi Twitter na svom Nintendu. Ovaj će račun biti ugašen, napisala je majka.

Ni to nije omelo Dorothy da svoju tužnu priču nastavi pričati na Twitteru. Javila se i sa Wii-a. Čak je probala i pronaći oduzeti telefon dok je majka bila van kuće. Nije uspjela, ali je zato pronašla svoj 3DS.

No, sreća nije dugo potrajala. Dva dana kasnije, Dorothy je ponovno sa svojim pratiteljima podijelila tužnu sudbinu. Oduzeti su joj svi uređaji pa je u trenutku očaja odlučila tvitati s obiteljskog pametnog hladnjaka.

Dorothy priznaje kako joj je majka oduzela uređaje kako bi više obratila pozornost na svoju okolinu, ali i dodaje kako joj je dosadno cijelo ljeto te joj je Twitter bio glavna zabava.

Dorothy i njeni tvitovi ubrzo su se proširili internetom, a u cijelu akciju "#freeDorothy" uključili su se čak i Twitter i LG.

Prema posljednjim informacijama, Dorothy i dalje nema pristup svojim uređajima, a na podršci je zahvalila svima koji ju prate i cijelom Twitteru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close