Žele samo prihod

Studenti tužili Apple: Žele punjač i 16 dolara

U tužbi se navodi da je Apple pod krinkom zaštite okoliša, izbacio punjač samo kako bi ostvarili što veće prihode.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 10. 2021. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pri predstavljanju prošlogodišnje generacije iPhonea, Apple je napravio jednu veliku promjenu koja se nikome nije svidjela. Iz pakiranja svojih telefona izbacili su slušalice i punjač.

Njihovo objašnjenje zašto su to napravili - zbog očuvanja okoliša, nitko nije ozbiljno shvatio te je svima jasno da je ovaj potez motiviran financijama, tj. uštedama u proizvodnji i pakiranju.

To što je svima jasno nekoliko će kineskih studenata pokušati dokazati na sudu. Naime, pet studenata podiglo je tužbu protiv Applea jer u pakiranju iPhonea 12 nisu isporučili punjač.

Prema tužbi čije su detalje prenijeli tehnološki mediji, jedna je studentica bila frustrirana kada je kupila novi iPhone u čijem pakiranju nije bio punjač.

S obzirom na to da se s iPhoneom sada isporučuje USB-C to Lightning kabel koji se, naravno, ne može uključiti u kućnu utičnicu, potrebno je kupiti novi kompatibilni USB-C punjač ili Appleov MagSafe punjač, javlja Zimo.

U tužbi se navodi kako Apple izbacivanjem punjača želi promovirati vlastite MagSafe punjače. Dakle, iza navoda kako žele sačuvati okoliš, krije se samo želja za dodatnom zaradom i profitom, tvrde studenti.

Od Applea traže da im isporuče punjač, ali i da plate oko 16 dolara za kršenje ugovora i sudske troškove.

Sudski postupak je još u tijeku, a iz Applea se, naravno, ne slažu s navodima iz tužbe te je njihov predstavnik rekao kako je na pakiranju jasno naznačeno kako u pakiranju s iPhoneom nije isporučen punjač.

Kako naglašavaju na The Vergeu, ovo nije prvi puta da se Apple suočio s pravnim problemima zbog punjača.

Ranije ove godine s 2 milijuna dolara kaznio ih je brazilski regulator zbog zavaravanja potrošača.

Kopirati
Drag cursor here to close