Povlačenje s tržišta

Stari Olympus fotoaparat sada možete pretvoriti u web kameru

Olympus je najavio kako izlazi s tržišta fotoaparata i više ih neće proizvoditi. Za stare modele, pak, osmislili su aplikaciju koja im može dati novi život u obliku web kamera
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 07. 2020. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olympus, japanska kompanija koja je zapala u probleme i koju je pomalo "pregazilo" vrijeme kad je riječ o fotoaparatima, najavila je prošloga tjedna kako uređaje za osobnu upotrebu više neće proizvoditi.

Prodat će svoj odjel koji se bavio fotografijom i fotoaparatima, a fokusirat će se na profitabilnije segmente poslovanja – medicinske i industrijske specijalizirane uređaje za snimanje.

Vlasnici starijih Olympusovih fotoaparata svoje će uređaje, koji su im još uvijek aktivni, moći će pak pretvoriti u napredne i kvalitetne web kamere, uz pomoć novog softvera koji je ova tvrtka izradila.

Aplikacija naziva OM-D Webcam nalazi se još uvijek u beti, radi za sada samo na Windowsima 10, a podržava Olympusove OM-D mirrorless aparate E-M1X, E-M1, E-M1 Mark II, E-M1 Mark III te E-M5 Mark II, javlja Bug.

Povezivanjem nekog od navedenih uređaja s računalom putem USB kabela bit će ih, dakle, moguće iskoristiti za ovih dana vrlo popularne video konferencije ili video pozive s prijateljima i obitelji.

Slika dobivena ovim aparatima vrlo će vjerojatno biti bolja od one koju je moguće dobiti standardnim web kamerama ili onima ugrađenima u prijenosnike. Kao nedostatak aplikacije izdvojit ćemo i činjenicu da ona služi samo za prijenos slike, dok će za zvuk i dalje morati biti zadužen neki drugi mikrofon – onaj ugrađen u računalo ili kakvo vanjsko rješenje.

OM-D Webcam Beta Software dostupan je za besplatno preuzimanje na ovom mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close