21,9 milijuna dolara

Sony: Mobilni odjel i dalje bilježi gubitke

Sony je objavio svoje financijske rezultate koji se odnose na razdoblje od srpnja do rujna ove godine prema kojima je jedino odjel za mobilne uređaja zabilježio operativni gubitak
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 11. 2017. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sony je objavio svoje financijske rezultate koji se odnose na razdoblje od srpnja do rujna ove godine. Prema objavljenom, jedino je odjel za mobilne uređaje (Mobile Communications) zabilježio operativne gubitke.

U odnosu na prihode od 32,4 milijuna dolara ostvarene u razdoblju od srpnja do rujna 2016. godine, u razdoblju od srpnja do rujna ove godine mobilni odjel je zabilježio operativni gubitak od 21,9 milijuna dolara, piše Bug.hr.

Razlog za slabije rezultate krije se u porastu cijena komponenti ugrađenih u Sonyjeve pametne telefone, negativnom utjecaju američkog dolara te promjenama u geografskoj odnosno tržišnoj raspodjeli i dostupnosti Sonyjevih mobilnih uređaja.

Čitav Sony bi u svojoj tekućoj fiskalnoj godini, koja završava 31. ožujka 2018. godine, trebao zabilježiti prihode od 74,5 milijardi dolara te rast prodaje od 11,8%.

Kopirati
Drag cursor here to close