Za ljubitelje fotki

Snap predstavio dron za snimanje selfija

Cijena drona Pixy iznosi 230 dolara, a za 250 dolara prodaje se komplet s dodatnom baterijom i dvostrukim punjačem.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 04. 2022. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je kompanija Snap najpoznatija po svojoj društvenoj mreži Snapchat, prije 5 godina predstavili su i svoj prvi hardverski proizvod - naočale Spectacles. Snapchatove naočale specifične su po tome što dolaze s kamerama te mogu snimati kratke videozapise za objavu na toj mreži.

Snap je jučer predstavio svoj novi hardverski proizvod - dron za snimanje selfija Pixy. Kako se može vidjeti iz priloženog videa, riječ je o uređaju malih dimenzija koji će moći stati u neki malo veći džep. Za snimanje što boljih fotografija i videa trebala bi se pobrinuti 12MP kamera koja snima videozapise rezolucije 2,7k pri 30 okvira u sekundi.

Ono što je posebno zanimljivo je da ovaj dron nema kontrole za upravljanje, već korisnici mogu odabrati između jednog od četiri ponuđena načina na koji će letjeti pa može lebdjeti ispred korisnika, letjeti oko njega ili, što će mnogima biti najzanimljivije, pratiti ih u kretanju. Snimljeni sadržaj automatski se prebacuje na Snapchat, a korisnici fotografije i videozapise mogu uređivati i slati ih i na druge platforme, javlja Zimo.

S obzirom na to da je riječ o malom uređaju, njegov najveći problem krije se u bateriji kapaciteta 860 mAh s kojom se može snimiti pet do osam letova.

Ipak, dobra je vijest da je baterija zamjenjiva, a dodatna baterija prodaje se po cijeni od 20 dolara. Cijena ovog drona za selfije iznosi 230 dolara, a dostupan je i punjač za dvije baterije po cijeni od 50 dolara. Iz Snapa kažu kako će paket s dronom, dodatnom baterijom i dodatnim punjačem prodavati za 250 dolara.

Pixy ima 16GB prostora za pohranu podataka na koji se može snimiti do 100 videozapisa ili oko tisuću fotografija, a ima i podršku za WiFi i Bluetooth.

S obzirom na to da je Snapchat iznimno popularna mreža te da živimo u vremenima u kojima su mnogi opsjednuti sa snimanjem selfija, čini se kako bi ovaj uređaj mogao biti mnogima zanimljiv jer će omogućiti snimanje videa i fotografija iz potpuno nove perspektive.

Kopirati
Drag cursor here to close