Dalje od tijela

Smijemo li mobitel nositi u džepu?

Ako vas zanima može li telefon u džepu zbilja ugroziti vaše zdravlje, donosimo vam nekoliko savjeta koji će pomoći.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 10. 2017. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od glavnih razloga zašto zadržati telefon u džepu opasnost je od ogrebotina i oštećenja. Ona su, naime, najčešća kada na smartfon slučajno sjednete. Oštećenja potenciraju novčići i ključevi - najčešći uzročnici oštećenja ekrana. Najbolje rješenje u ovom je slučaju dobra košuljica za smartfon koja će vrlo vjerojatno uređaj zaštititi od manjih oštećenja. Ovisi o vašoj težini, doduše, hoće li joj to poći za rukom u slučaju kada na taj isti uređaj sjednete.

Drugi izvor briga definitivno je opasnost od zračenja. Činjenica je da svi električni uređaji zrače. Smartfoni, načelno, zrače više, s obzirom na značajke poput Bluetootha ili Wi-Fija. Još nije poznato koliko ti izvori zračenja izravno utječu na zdravlje. Stručnjaci predlažu da uređaje držimo minimalno 15 milimetara dalje od tijela, što u principu znači da džepovi hlača nisu najzdravije mjesto za spremanje vašeg iPhonea ili Galaxyja.

Prvo zdravo rješenje za nošenje smartfona definitivno ne spada među oku ugodnije. Riječ je, naime, o nosaču za smartfone koji se montira na pojas hlača. Razlozi za korištenje? Uređaj će biti dovoljno udaljen od tijela, te će biti zaštićen od novčića i ključeva (osim ako i njih zbog nekog razloga odlučite spremiti u torbicu)

Alternativna opcija je držati uređaj u zaštitnoj košuljici i u torbi. Ovime ga, među ostalim, držite podalje od tijela, piše tportal.

Kopirati
Drag cursor here to close