Odluka je pala

Samsung većinu proizvodnje smartphonea seli u Indiju

Prema pisanju indijskih medija Samsung planira većinu svoje proizvodnje prebaciti u Indiju, a tamo se nalazi i njihova najveća tvornica pametnih telefona.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 08. 2020. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema novom izvješću koje donosi The Economic Times (indijske dnevne novine na engleskom jeziku), Samsung u Indiji namjerava proizvoditi pametne telefone u vrijednosti od 40 milijardi američkih dolara.

Južnokorejska tvrtka je u posljednjim godina znatno povećala proizvodnju svojih pametnih telefona u pogonima u Indiji, gdje se nalazi i njihova najveća tvornica pametnih telefona (postrojenje u Noidi planski izgrađenom gradu u sjevernoj indijskoj pokrajini Uttar Pradesh).

Prema upućenim ali neimenovanim osobama iz same industrije Samsung je svoje planove o proizvodnji već iznio indijskim vlastima, a sam plan će se realizirati u okvirima inicijative Production Linked Incentive (PLI), javlja Bug.

Većina pametnih telefona s vrijednošću iznad 200 dolara koji budu proizvedeni u indijskim pogonima namijenjena je izvozu.

Ovaj plan svakako će utjecati na sadašnje Samsungove proizvodne kapacitete s obzirom da tvrtka prema trenutačnim procjenama oko 50% svojih pametnih telefona proizvodi u pogonima u Vijetnamu, nešto manji broj u Indoneziji te Brazilu, dok je proizvodnja na matičnom južnokorejskom tržištu minimalna zbog visokih cijena proizvodnje i radnje snage.

Kopirati
Drag cursor here to close