U 2022. ide povećanje

Samsung proizveo 300 milijuna pametnih telefona u 2021. godini

Navodi se da Samsung u 2022. godini planira isporučiti čak 334 milijuna pametnih telefona, od kojih će njih 285 milijuna biti iz vlastite proizvodnje.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 01. 2022. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč činjenici da je pandemija koronavirusa usporila proizvodnju komponenata potrebnih za pametne telefone, Samsung ih je u 2021. godini uspio napraviti čak 300 milijuna, navodi se u izvješću The Eleca.

Naime, iza 238,8 milijuna uređaja stoji južnokorejska tvrtka, dok su njih preko 60 milijuna napravili ODM-ovi (Original Design Manufacturer). Riječ je o kineskim tvrtkama Wingtech i Huaqin, koje proizvode neke od jeftinijih Galaxy pametnih telefona.

Međutim, unatoč brojci od 300 milijuna, navodi se da je Samsung isporučio tek oko 200 milijuna pametnih telefona. Razlog tome je, navodno, činjenica da je proizvodnim jedinicama potrebno i do dva mjeseca da dođu do distributera.

Samsung je prema prijašnjim planovima namjeravao isporučiti svih 300 milijuna pametnih telefona u 2021. godini, no planove su im pomrsili problemi s proizvodnjom u Vijetnamu, što je u konačnici rezultiralo i niskom prodajom uređaja iz Galaxy S21 serije, javlja Bug.

Iako je to možda teško za povjerovati, uređaji iz Galaxy S21 serije najgore su se prodavali od svih Samsungovih flagship telefona. Tvrtka je, prema izvorima The Eleca, prošle godine uspjela isporučiti oko 20 milijuna primjeraka, dok je inače ta brojka kod S serije otprilike duplo veća.

No, također se istaknula činjenica da se prošle godine južnokorejski tehnološki gigant usredotočio na isporuku Galaxy A i Galaxy M serije pametnih telefona, diverzificirajući tako svoj lanac opskrbe komponentama.

Kopirati
Drag cursor here to close