Električno vozilo GV60 Genesis

Samsung predstavlja nove mogućnosti korištenja digitalnog ključa za automobile

Proces instalacije i aktivacije digitalnog ključa je jednostavan, a nakon par koraka digitalni ključ spreman je za korištenje.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 05. 2022. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanije Samsung Electronics i Hyundai Motor Group objavile su da će električno vozilo GV60 Genesis biti prvo koje će podržavati ultraširokopojasne (UWB) digitalne ključeve dostupne na Galaxy uređajima. Sedam najnovijih modela Samsung Galaxy pametnih telefona će podržavati digitalni ključ koji pokreće UWB tehnologija.

Digitalni ključ je dostupan preko Samsung Passa, sustava za čuvanje digitalnih potpisa, ID-eva i lozinki, a omogućavat će otključavanje automobila pametnim telefonom.

Ovim opcijama korisnici su na svojim automobilima dobili visoku tehnološku nadogradnju. Korisnici mogu otključati svoj automobil pametnim telefonom tako što će mu jednostavno prići, dok će se on ponovo zaključati tako što ćete samo dodirnuti senzor na vratima. UWB bežična tehnologija omogućava pametnom telefonu da se poveže i komunicira direktno s automobilom. Jednom kada se digitalni ključ registruje, GV60 može identificirati ovlaštene Galaxy uređaje i otključati vrata bez upotrebe fizičkog ključa.

Manje prtljaga s digitalnim ključem u Samsung Pass aplikaciji

Digitalni ključ je dostupan preko Samsung Pass aplikacije, sustema za čuvanje digitalnih potpisa, ID-eva i lozinki. Ova usluga će do kraja godine biti proširena na Samsung Wallet, koji će također omogućiti korisnicima da sigurno čuvaju i upravljaju digitalnim ID-evima, boarding kartama, vaučerima i kreditnim karticama na svom pametnom telefonu . Uz Samsung Pass i Samsung Wallet aplikacije korisnik sve što mu je potrebno tijekom dana može držati na jednom, sigurnom, praktičnom i zgodnom mjestu.

Proces instalacije i aktivacije digitalnog ključa je jednostavan, a nakon par koraka digitalni ključ spreman je za korištenje. Sve što je potrebno uraditi za njegovu aktivaciju je instalirati i otvoriti aplikaciju Genesis Connected Service u automobilu, izabrati meni ''Vozilo'' te potom u meniju ''Digitalni ključ''' odabrati opciju ''Registrujte se'' u aplikaciji Genesis Connected. Nakon registracije, digitalni ključ spreman je za korištenje.

Jednostavniji način otključavanja automobila

U zavisnosti od postavki automobila, korisnik može otključati auto na dva načina koristeći UWB. Vrata se mogu otvoriti pritiskom na kvaku dok je pametni telefon u torbi ili džepu ili se mogu automatski otključati pomoću pametnog telefona jednostavnim približavanjem automobilu. Oba načina se mogu koristiti naizmjenično, tako da uvijek možete izabrati opciju koja vam najviše odgovara.

Uz funkcije otključavanja i zaključavanja, postoji i nekoliko drugih korisnih funkcija u kojima korisnici na svom telefonu mogu uživati na daljinu, kao što je truba ili pokretanje automobila prije ulaska u vozilo pritiskom na tipku motora u aplikaciji Samsung Pass.

Dijelite svoj digitalni ključ s obitelji i prijateljima

Korisnici digitalni ključ mogu jednostavno i sigurno podijeliti sa svojom obitelji ili prijateljima. Sve što je potrebno učiniti kako bi podijelili svoj digitalni ključ s tri svoja kontakta je izabrati ih s liste i kliknuti na ''Pošalji digitalni ključ.'' Ovo će poslati tekstualnu poruku koja ih vodi kroz podešavanje digitalnog ključa na Galaxy pametnom telefonu.

Jednom kad je ključ podijeljen, primatelj ga može odmah početi koristiti dodavanjem u svoj Samsung Pass. Vlasnici mogu čak i kontrolirati koliko dugo dodatni korisnici imaju pristup ključu i opozvati pristup ukoliko je to potrebno. Pri tom mogu biti mirni znajući da je njihov digitalni ključ siguran zahvaljujući sigurnosnom čipu koji štiti Samsung Pass. Proces autentifikacije u aplikaciji osigurava da vlasnici automobila uvijek imaju kontrolu nad tim tko može posuditi ključ automobila i kada.

Samsung kao kompanija najavio je da svi korisnici zaslužuju pogodnosti digitalnog načina života. Zato nastavlja s radom na proširenju usluga digitalnog ključa kroz inovativnu suradnju s globalnim automobilskim kompanijama. Cilj je povećati broj pametnih telefona koji podržavaju digitalne ključeve koje pokreće UWB tehnologija.

Kopirati
Drag cursor here to close