Ballie

Samsung predstavio osobnog robota u obliku teniske loptice

Samsung je predstavio novi uređaj - žutu lopticu nalik teniskoj, koja proizvodi zvukove, slijedi korisnika uokolo i hvata sve "posebne trenutke" u njegovu životu.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 01. 2020. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ballie je novi Samsungov robot, oboružan kamerom, koji se kotrlja za korisnikom i hvata sve što on radi kako niti jedan "poseban trenutak" ne bi ostao nezabilježen. Samsungov uređaj, koji oblikom podsjeća na tenisku lopticu, predstavljen je na tehnološkom sajmu CES 2020 u Las Vegasu.

Volim ovog momka, rekao je okupljenom auditoriju predsjednik i izvršni direktor Samsunga H. S. Kim dok se za njim po pozornici bezbrižno kotrljao njegov Ballie.

Samsungov uređaj, osim što kamerom hvata sve što njegov korisnik radi, služi i kao pomoćnik za fitnes te može pomoći i u kućanskim poslovima jer može aktivirati pametne kućanske uređaje s kojima je umrežen i kad se pojavi potreba za njihovim korištenjem, javlja Zimo.

Ipak, jedan tehnološki analitičar Ballija je nazvao zabavnom idejom, ali je primijetio kako bi taj robot mogao imati problema sa stepenicama.

Na društvenim mrežama, međutim, već ga uspoređuju s droidima BB-8 i R2D2 iz trilogija Ratova zvijezda.

Već vidim mnoštvo ljudi koji će oklijevati zbog pitanja kibernetičke sigurnosti i privatnosti, komentirao je analitičar IHS Markita Paul Gagon.

Samsung zasad nije otkrio kad će uređaj u prodaju i po kojoj cijeni, no glasnogovornik Samsunga Benjamin Braun pojasnio je zašto se ta kompanija baš sad odlučila za otkrivanje tog osobnog robota.

Dvije su tehnologije koje pomažu ovom projektu da dobije život. jedna je umjetna inteligencija, a druga je 5G tehnologija. Obje su u vrlo velikom fokusu Samsunga u 2020. godini, rekao je Braun.

Kopirati
Drag cursor here to close