W2019

Samsung predstavio novi telefon na preklop

Samsung je kupcima s azijskog tržišta pripremio novi mobitel i linije „W“. Riječ je o luksuznom (skupom) mobitelu na preklop – W2019 koji ima dva zaslona i hardverske specifikacije aktualnih flagshipa.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 11. 2018. u 22:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung svake godine predstavi i jedan mobitel iz linije „W“ koja je namijenjena samo kupcima s azijskog tržišta.

Riječ je mobitelima na preklop kakve smo i sami koristili prije 15-tak godina, ali s tom razlikom što se u unutrašnjosti novih modela nalazi hardver kakvog viđamo u aktualnim flagshipima.

Samsung W2019 dolazi tako s dva zaslona, nutarnjim i vanjskim. Oba zaslona imaju identične karakteristike – Super AMOLED panel, dijagonalu od 4,2“ i FHD rezoluciju.

Mobitel se temelji na trenutno najsnažnijem Snapdragonu 845, ima 6 GB RAM-a i ovisno o modelu 128 GB, odnosno 256 GB interne memorije, javlja Bug.hr.

Sa stražnje strane uređaja nalaze se dvije kamere – jedna od 12 MP s otvorom blende F/1.5 te telefoto kamera od 12 MP sa optičkim zumom (2X) i otvorom blende F/2.4.

Ako vam specifikacije kamera zvuče poznato to je zato što su kamere preuzete sa Galaxyja S9+. Selfie kamera koja se nalazi s prednje strane kućišta razlučivosti je 8 MP (F/2.0) što je sasvim dovoljno za selfije i video pozive.

Baterija je kapaciteta 3.070 mAh i puni se preko USB-C porta. Samsung je kod ovog modela poradio i na sigurnosti – s bočne strane kućišta nalazi se skener otiska prsta.

Iz konfiguracije nije izostala ni posebna tipka za tvrtkinog virtualnog asistenta (Bixby) kao ni podrška za Wi-Fi, Bluetooth, NFC, 4G VoLTE i druge tehnologije.

avedeni hardver dolazi upakiran u kućište od premium materijala poput anodiziranog aluminija i nano stakla.

Budući se Samsung kod mobitela iz linije „W“ odlučio na preklopni dizajn to je sa sobom povuklo i određenu cijenu – uređaj je osjetno deblji, 17,3 milimetara, u usporedbi s bilo kojim drugim flagshipom, čak i onim gejmerskima. Softversku stranu uređaja čini Android 8.1 (Oreo) uz dodatak Samsungovog korisničkog sučelja.

Samsung W2019 dolazi u dvije boje – Platinum i Rose Gold. Dimenzije uređaja su 132,9 x 63,4 x 17,3 milimetara, a težina 257 grama. Cijena mu je oko 310.000 juana, što bi u američkim dolarima bilo oko 2.800 USD.

Kopirati
Drag cursor here to close