Tehnologije

Samsung obilježava novu eru inovacija na virtualnom događaju 'Life Unstoppable'

Ove godine, odnosi korisnika sa tehnologijom su postali još intenzivniji, zbog potrebe da ostanu povezani sa svijetom.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 09. 2020. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Samsung Electronics Co.Ltd. najavila je najnovija dostignuća na polju mobilnih telefona, nosivih uređaja, TV, audio i kućnih aparatana virtualnom događaju‘Life Unstoppable’, sa ciljem da predstavi kako će linija proizvoda za 2020. godinu poboljšati životni stil korisnika.

Virtualni događaj ''Life Unstoppable'' označava novu epohu inovacija i jedan je od načina na koji Samsung pomjera granice kada su u pitanju mogućnosti tehnologije. Pionirski i interaktivni virtualni svijet oživio je Samsung inovacije usmjerene na čovjeka u novom gejmificiranom iskustvu.

Ove godine, odnosi korisnika sa tehnologijom su postali još intenzivniji, zbog potrebe da ostanu povezani sa svijetom. Samsung tehnologije i proizvodi nude sveobuhvatno rješenje, spajajući sve elemente življenja, posla i zabave.

Samsung je danas prikazao najnovije, revolucionarne, proizvode:

  • The Premiere – pametni projektor koji podiže kućnu zabavu na višu razinu
  • Odyssey G5–monitor kojim Samsung nastavlja da bude pionir na polju gejming iskustva
  • potpuno nove članove proširene Galaxy porodiceTab A7, Galaxy Fit2, A42 5GiGalaxy Z Fold2
  • Triobežično postolje za punjenje, koje pomaže korisnicima da idu u korak sa zahtjevnim životnim stilom
  • RB7300T Classic frižidersa SpaceMax™ tehnologijom i prilagodljivim Bespoke frižiderima, koji će biti premijerno predstavljeni na europskom tržištu
  • WW9800T mašina za pranjeiDV8000T mašina za sušenje veša, sa rješenjima za pametno učenje i mogućnostima za povezivanje.

“Ove godine odnos čovjeka i tehnologijeje izmijenjen na način koji nirko nije mogao da očekuje'', rekao je Benjamin Braun, direktor marketinga Samsunga za Europu.

''U kompaniji Samsung, ne samo da prihvaćamo ove promjene, nego se trudimo i da budemo korak ispred i uvodimo inovacije koje će ispunjavati buduće potrebe korisnika. Neumoljivi smo u misiji da stvorimo autentičnu, revolucionarnu tehnologiju i ne postoji bolji način da najavimo liniju proizvoda za 2020. godinu,nego uz pomoć virtualnih iskustava.''

Nove dimenzije zabave unutra i vani

Korisnici danas u svojim kućama i uz TV provode sve više vremena, pa potreba za što boljim iskustvom koje televizija donosi nikada nije bila veća. Samsung je,stoga, predstavio novi pametni projektor, Premiere koji pruža iskustvo velikog platna u udobnosti doma. Modeli dolaze u formatima od 120 i 130 inča koji štede prostor u kući i mogu se koristiti bilo gdje – potreban je samo zid. Jednostavnog minimalističkog dizajna koji se uklapa u svaki životni prostor, Premiere se odlikuje snažnim ugrađenim vuferima, Acoustic Beam surround zvukom i najnaprednijim trostrukim laserimasa 4K kvalitetom slike. Premiere LSP9T je prvi projektor na svijetu sa HDR10+ certifikatom, tako da pruža revolucionarnu boju i kontrast koji dodaje dubinu za preciznije detalje slike kako u svjetlijim, tako i u tamnijm scenama. Ove godine, bit će dostupan na tržištima Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Švicarske, Austrije, Nizozemske, Belgije, Italije, Španjolske i nordijskih zemalja.

Kompanija je predstavila i proizvode i rješenja koja izmiještaju zabavu iz zatvorenog na otvorene prostore. The Terraceje prvi ekran napravljen za gledanje vani, koji uz Terrace Soundbar zvučnik ima IP55 stupanj zaštite, pa su oba uređaja zaštićena od vanjskih utjecaja kao što su kiša, vlaga, prašina i insekti. Terrace Soundbar zvučnik posjeduje Adaptive Sound, koji analizira sadržaj koji korisnici gledaju kako bi isporučio odgovarajući kvalitet zvuka. The Terrace posjeduje i antirefleks tehnologiju za eliminisanje odsjaja uz prosječno 2.000 nit jedinica za luminaciju ekranai QLED 4K kvalitet slike koji se ponaša savršeno u svakom okruženju. The Terrace će se prvo pojaviti u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Velikoj Britanijii Švicarskoj,u veličinama od 55, 65, i 75 inča.

Portfolio televizora kompanije Samsung nudi mnoštvo različitih modela, uključujući i The Sero, prvi TV u svijet u koji je prilagođen mobilnim telefonima. Optimiziran da prikazuje sadržaj na velikom ekranu uz jedan dodir mobilnog telefona, The Sero momentalno preslikava ekran telefonau QLED kvalitetu slike.

Kako želja za velikim TV ekranima i sadržajem nikada nije bila veća, nastavlja se i ulaganje u sve veće i bolje uređaje, poput 8K modela, a Samsung se na ovom polju i zdvaja od svih drugih. FlagshipQ950 je revolucionarni televizor sa okvirom tanjim nego ikada ranije, pa je odnos ekrana i kućišta 99:1 posto. Uz savršenu sliku dolazi i besprijekoran zvuk, uz najnovije Samsung soundbar zvučnike. Modeli Q950T i Q900T posjeduju funkciju Q-Symphony koja stvara simfonijski zvuk, kako iz TV uređaja, tako i iz soundbar zvučnika za optimalno iskustvo zabave(kompatibilan je sa odabranim QLED TV uređajima).

Impresivno gejming iskustvo

Industrija igara nastavlja da se razvija i predstavlja mnogo više od pucačine iz prvog lica ili role-play avanture – igre su postale mjesto zapovezivanje sa drugima i razmjenu novih iskustava.

Samsung pruža najbolje moguće igračko iskustvo, kada je korisnik u pokretu, kroz Galaxy portfolio i uređaje poput novog Note20, ili kada je kod kuće, uz QLED TV uređaje i Odyssey monitore. Novi flagship Odyssey monitori, G9 i G7, mogu se pohvaliti prvim zakrivljenim ekranom od 1,000 milimetara, odzivom od 1 ms i brzinom osvježavanja od 240Hz, postavljajući korisnike u sam centar igre. HDR10+ QLED ekran oživljava scenografiju igara kvalitetom najpribližnijem stvarnom životu uz optimalno osvjetljenje i kontrast. Potpuno novi Odyssey G5, koji je sada dostupan za kupovinu u određenim zemljama, pridružio se postojećim flagship modelima. G5 sadrži sve tehnologije koje se mogu očekivati od Samsung gejming monitora uz dodatak Flicker-Free tehnologije, koja smanjuje zamor očiju, kako bi igrači mogli da duže održe vrhunski nivo igranja.

Pametna tehnologija zasnovana na povezivanju uređaja

Povezana iskustva nalaze se u samom srcu Samsunga, a proizvodi iz bežičnog Galaxy ekosistema savršeno se kombiniraju, kako bi pomogli korisnicima da maksimalno iskoriste svaki trenutak. Uz korisnike koji žive, rade i zabavljaju se u istom prostoru, potreba za kompaktnim zabavnim uređajima nije nikada bila važnija. Najnoviji dodatak Samsung obitelji tableta, GalaxyTab A7 nudi najbolje rješenje, dok njegov 10.4 inčni ekran smješten u simetričnu masku sa vrhunskim metalnim završnim slojem pruža elegantan i uravnotežen dizajn. Uz odnos ekrana i kućišta od 80:20 posto, Quad Dolby Atmos zvučnike i dugotrajnu bateriju, Tab A7 predstavlja vrhunsko iskustvo zabave u pokretu. Sa potpuno novom Samsung Kids aplikacijom koja sadrži razne obrazovne i zabavne sadržaje, pogodan je i za djecu.

Ove godine se prodaja nosivih uređaja udvostručila, jer su korisnici tražili način da održe zdrav životni stil. Da bi odgovorio na povećanu potražnju, Samsung je najavio novi nosivi uređaj,Galaxy Fit2, koji će biti idealan fitnes partner, uz tanak i lagan dizajn, dugotrajnu bateriju i napredne funkcije praćenja. Ovaj uređaj automatski detektira i prati do pet različitih aktivnosti pružajući uvid u fitnes podatke, kao što su kalorije koje je korisnik sagorio, puls, udaljenost i još mnogo toga.

Foto: PR / Galaxy Fit2

Također, nadgleda i obrasce spavanja, pružajući dnevnu analizu i rezultate. Reljefni dizajn narukvice će smanjiti znojenje, dok 3D stakleni displej dolazi sa više od 70 različitih tema, koje se mogu mijenjati, kako bi korisnici pronašli onu koja najbolje odgovara njihovom stilu. Uz sve ovo, može da se koristi do 15ili 21 dana bez potrebe za dopunjavanjem , u zavisnosti od podešavanja i upotrebe, tako da se korisnici mogu usred srediti na svoje fitnes ciljeve bez potrebe za brigom da će se uređaj isprazniti.

Galaxy 5G je transformirao iskustvo povezivanja ogromnim portfolijom 5G uređaja. Samsung je objavio da će se novi 5G telefonGalaxy A42 5G pridružiti Galaxy A liniji proizvoda kasnije ove godine. Sa funkcijama kojekorisnici mogu očekivati od A serije, uključujući jedinstven dizajn i novi raspored četvorostrukih kamera, A42 5G dolazi sa 6.6 inčnim Super AMOLED ekranom. Uz to, ovaj model nudi mogućnosti za trenutno povezivanjekroz super brzopreuzimanje i streaming.

Prošle godine Samsung je uzdrmao industriju revolucionarnim savitljivim pametnim telefonom, a nastavlja da bude pionir na ovom polju modelom Galaxy Z Fold2. Ova inovacija u tehnologiji savitljivih telefona, koja je sada dostupna za poručivanje u pretprodaji, nadovezuje sa na Samsung naslijeđe kombinujući zapanjujući dizajn i revolucionarno poboljšani hardver. Dolazi u dvije boje – mistično crnoj i mističnobronzanoj – i zahvaljujući nenadmašnoj tehnologiji šarki, bez napora se od 6.2 inčnog prednjeg ekrana, mjereno od ivice do ivice, može raširiti do dvostrukog 7.6 inčnogimerzivnog glavnog ekrana.

Uz tehnologiju koja je sada snažnija nego ikada, Samsung prepoznaje i potrebu za novim stanicama za punjenje koje mogu napajati višeuređaja istovremeno. Bežični punjač Trio je potpuno novorješenje dizajnirano za punjenje više kompatibilnih uređaja odjednom.

Foto: PR / Bežični punjač Trio

Kućni uređaji koji pomažu korisnicima da prilagode životni stil i prihvate održivi način života

Samsung proširuje svoju ponudu prilagodljivih kućnih uređaja Bespoke frižiderima, koji će u Europi biti premijerno predstavljeni u listopadu. Ovaj modularni frižider može biti prilagođen na raznovrsne načine, uz pomoć boja i materijala jednostavnih za upotrebu. Osim toga, i mogućnosti za konfiguraciju su neograničene, jer Bespoke korisnicima nudi kompletnu fleksibilnost da kreiraju personalizirano iskustvo.

Foto: PR / Refridgerator RB7300

Najnoviji trendovi pokazuju da korisnici rjeđe posjećuju supermarkete, ali da kada ih posjete kupuju više, pa je Samsung prepoznao potrebu za frižiderima koji maksimizuju kupovinu i hranu čine svježom duže.

RB7300T Classic frižider nudi revolucionarni kapacitet skladištenja, zahvaljujući jedinstvenoj Samsung SpaceMax™ tehnologiji koja omogućava skladišni prostor do 385 litara i tri različite opcije za visinu, tako da korisnici mogu u kupovinu sa dužim listama. Energetske performanse također pomažu korisnicima da uspostave održivi životni stil. Optimiziran za uštedu, Digital Inverter kompresor automatski podešava svoju brzinu u zavisnosti od toga šta se nalazi u frižideru, koristeći do 50 posto manje električne energije.

Samsung je predstavio i novu eru pametnih, energetski efikasnih WW9800Tmašina za pranje veša i DV8000T mašina za sušenje veša.

Mašina za pranje vešana bazi vještačke inteligencije dolazi sa intuitivnom AI kontrolnom pločom koja automatski pamti željene postavke i najčešće korištene cikluse. Samsung EcoBubble™ tehnologija također maksimizira efikasnost deterdženta miješajući gasa vazduhom i vodom kako bi ga pretvorila u nježne mjehuriće. Zahvaljujući kultnoj QuickDrive™ tehnologiji, najnovija linija veš mašina skraćuje vrijeme pranja do 50 posto, uz smanjenu potrošnju energije za do 20 posto.

Kada su uparene,mašina za pranje imašina za sušenje veša na bazi vještačke inteligencije korisnicima pružaju kompletno personalizirano iskustvo pranja. One komuniciraju kroz Auto Cycle Link kako bi automatski podesile odgovarajuće parametre za sušenje veša koji je upravo opran. Nova mašina za sušenje također posjeduje toplotnu pumpu A+++ energetskog razreda.

Foto: PR / Mašine za pranje i sušenje veša
Kopirati
Drag cursor here to close