OTA nadogradnja

Samsung nadogradnjom softvera ubrzao čitač otisaka prstiju na S10

Samsung je izdao manju OTA nadogradnju za nove Galaxyje S10 I S10+ kojom rješava sporost čitača otisaka prstiju koji je ove godine po prvi put ugrađen u sam zaslon.
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 04. 2019. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung je s novom Galaxy S10 serijom odradio dobar posao. Iako ponekih kritika na uređaje ima, one su ipak rijetke. Ako je suditi prema brojnim recenzijama diljem Interneta većina recezenata nije našla ozbiljnije zamjerke na novu liniju.

No, dio krajnjih korisnika jest. Naime, dio korisnika je uputio kritiku na ime čitača otisaka prstiju da je isti prespor.

Podsjetimo, ove godine Samsung je po prvi put u svoje mobitele ugradio ultrazvučni čitač otisaka prstiju koji se za razliku od dosadašnjih kapacitivnih ne nalazi na kućištu, već u samom zaslonu.

Stoga je i bilo za očekivati da će nova tehnologija biti mušičavija u odnosu na staru, provjerenu, javlja Bug.hr.

Iako su novi, ultrazvučni čitači precizniji od optičkih, pokazalo se kako su i sporiji u očitavanju otiska, što u konačnici produljuje vrijeme potrebno za otključavanje mobitela.

Ako mobitel otključavate svakih par sati to vam ne bi trebao biti neki veliki problem, no, ako ga otključavate više puta u roku od pola sata, sat, tada bi vam mogao biti.

Samsung je stoga odlučio poraditi na softverskom dijelu te ubrati cijelu stvar. Nova nadogradnja koja je ovih dana krenula prema vlasnicima uređaja Galaxy S10 i Galaxy S10+ teška je 6,9 MB i donosi noviju inačicu aplikacije – Fingerprints.

Prema navodima onih koji su nadogradnju preuzeli i instalirali prepoznavanje otiska prsta i otključavanje uređaja je gotovo pa trenutno. Mala napomena: Nadogradnja ne ide kroz Google Play, već kroz Galaxy Store.

No, čini se kako će Samsung uskoro izbaciti još jednu nadogradnju kojom će poboljšati kamera aplikaciju koja će prema izvoru dobiti Noćni mod snimanja i poboljšane algoritme za obradu fotografija.

Ova nadogradnja trebala bi na podržane uređaje stići tijekom ovog, ili najkasnije idućeg mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close