Mobilni telefoni

Samsung, Huawei i Apple u trećem kvartalu isporučili najviše smartphonea

Prema istraživanju Counterpoint Researcha isporuke pametnih telefona pale su za 5 posto na godišnjoj razini, a najviše isporuka pametnih telefona zabilježili su redom Samsung, Huawei i Apple.
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 11. 2018. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Counterpoint Research donosi najnovije statističke podatke koji se tiču tržišta pametnih telefona u trećem kvartalu ove godine.

U razdoblju od srpnja do rujna ove godine Samsung je što se tiče isporuka zabilježio tržišni udio od 19%. Slijedi Huawei s tržišnim udjelom od 14% te na trećem mjestu Apple s tržišnim udjelom od 12%. Slijede Xiaomi i Oppo s 9% tržišnog udjela.

Europa je najjače Samsungovo tržište gdje južnokorejska tvrtka ima tržišni udio od 31%, slijedi Huawei s udjelom od 22% te Apple s udjelom od 19%, piše Bug.hr.

Sjevernoameričkim tržištem dominira Apple s udjelom od 39%, dok se na drugom mjestu nalazi Samsung s udjelom od 26%. Azijskim tržištem dominira Oppo s udjelom od 16%, nakon čega slijede Huawei (udio od 15%), Vivo (udio od 15%), Xiaomi (udio od 14%) i naposljetku Samsung (udio od 10%).

Osvrne li se na čitav treći kvartal ove godine vidljivo je da su isporuke pale za 5% u odnosu na broj isporučenih pametnih telefona u trećem kvartalu prošle godine.

Kopirati
Drag cursor here to close