Kažu Britanci

Rusija vršila hakerske i cyber napade na britanske medije i telekome

Rusija kroz svoje državne medijske organizacije plasira lažne informacije i fotomontaže, upozorila je britanska premijerka Theresa May.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 11. 2017. u 12:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je vršila hakerske i cyber napade na britanske medije, telekome, energetski sektor, potvrdio je šef britanske cyber sigurnosti, a nakon što je premijerka Theresa May objavila da su se Rusi miješali i u referendum o izlasku iz Europske unije, javlja AFP.

''Rusija pokušava podrivati međunarodni sustav, to je potpuno jasno. Premijerka je upravu, međunarodni poredak je u opasnosti'', rekao je Ciaran Martin, čelnik Britansko nacionalnog centra za cyber sigurnost.

Rusija kroz svoje državne medijske organizacije plasira lažne informacije i fotomontaže, upozorila je britanska premijerka Theresa May dan ranije, a rusko je ministarstvo vanjskih poslova odbacila takve navode.

No, većina zapadnih zemalja se u posljednje vrijeme suočila sa sličnim problemom objave netočnih informacija iz ruskih medijskih izvora, zbog čega je Europska unije oformila posebnu grupu. Američki informatički giganti kao što su Facebook, Twitter i Google su pod pritiskom Kongresa da spriječe ruske propagandne aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close