Napredak tehnologije

Raste broj isporučenih skenera otisaka prstiju smještenih ispod zaslona

Prema istraživanju tvrtke Sigmaintell, raste popularnost senzora otisaka prstiju smještenih ispod zaslona, iduće godine bi trebalo biti isporučeno više od 100 milijuna takvih senzora.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 08. 2018. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema pisanju internetske stranice Digitimes, koja prenosi rezultate istraživanja tvrtke Sigmaintell, popularnost senzora otisaka prstiju smještenih ispod zaslona značajno će porasti u idućih godinu dana.

Tijekom 2018. godine trebalo bi biti isporučeno 42 milijuna primjeraka takvih senzora, zahvaljujući ponajprije proizvođačima pametnih telefona koji se sve češće odlučuju na njihovu implementaciju u svoje uređaje.

Tržištem zasad čvrsto dominiraju optički senzori, no i ultrasonični senzori otisaka prstiju će u budućnosti dobivati sve veći tržišni udio na tržištu zahvaljujući podršci od strane južnokorejskih proizvođača mobilnih uređaja, piše Bug.hr.

Što se tiče predviđanja za 2019. godinu, u Sigmaintellu ističu kako će isporuke senzora otisaka prstiju smještenih ispod zaslona tijekom sljedeće godine doseći brojku iznad 100 milijuna primjeraka. Također, takva vrsta senzora otisaka prstiju bi trebala postati standard u srednjem i high-end segmentu tržišta pametnih telefona.

Takvi senzori trebaju biti smješteni u OLED zaslone, što je tržište na kojem dominira Samsung Display, no određeni manji dio tržišta trebali bi zauzeti kineski proizvođači kao što su Tianma Microelectronics i Visionox.

Kopirati
Drag cursor here to close