Budućnost koja se dešava sada

Prva međunarodna robotička konferencija u BiH

Prva međunarodna robotička konferencija u BiH u organizaciji Logos centra Mostar i CERIT-a
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 12. 2020. u 13:40 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Prva međunarodna robotička konferencija u BiH u organizaciji Logos centra Mostar i CERIT-a

U petak, 11.12.2020. godine u 9:00 sati, putem video linka održat će se Prva međunarodna robotička konferencija u Bosni i Hercegovini pod nazivom "BUDUĆNOST KOJA SE DEŠAVA SADA".

Konferencija je rezultat dugogodišnje suradnje Visoke škole Logos centar Mostar i CERIT-a (Centar za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju), gdje se godinama odgajaju generacije mladih stručnjaka na području IT tehnologija i robotike.

Postignuti vrhunski rezultati na svjetskim natjecanjima u Dubaiju, Turskoj, Mexico City-ju i dr. ,na kojima su osvojena visoka mjesta u jakoj konkurenciji, dodatno su motivirali organizatore da se u Bosni i Hercegovini organizira jedan takav događaj. Posebno se ističu dvije Safety awards nagrade za sigurnost te nagrada Outstanding mentor award za predavača VŠ Logos centar i predsjednika CERIT-a mr.sc. Anesa Hadžiomerovića, glavnog pokretača konferencije.

Vrhunski predavači predvođeni su direktorom odjela za istraživanje Microsoft korporacije, dr. Irfana, Mirze, reprezentativca SAD-a u robotici Ishaana Oberoia, tima međunarodnih i domaćih stručnjaka, završenih studenata Logos centra i reprezentativaca u robotici Bosne i Hercegovine.

Važnost konferencije prepoznata je i od strane Američke ambasade u Bosni i Hercegovini čija predstavnica, voditeljica ureda za odnose s javnošću, Allyson Algeo, uvodnim izlaganjem otvara konferenciju.

Organizatori ističu da je jedan od ciljeva konferencije izraziti važnost podrške razvoja STEM tehnologija na području Bosne i Hercegovine kao plodnog tla za ulaganje u razvoj novih budućih stručnjaka u informacijskim tehnologijama i robotici.

Predavanja će se održati po predloženoj agendi, a pristup konferenciji za sve zainteresirane moguć je preko sljedećeg linka: https://bit.ly/3gvN5CG

Kopirati
Drag cursor here to close