Iskorištavanje propusta

Prisluškivanje putem FaceTimea: Noćna mora za korisnike iPhonea

Iskorištavanjem propusta u grupnim razgovorima putem FaceTimea, korisnici su mogli nazvati osobe putem FT-a i, prije nego se jave, aktivirati mikrofon primatelja poziva i prisluškivati ih.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 01. 2019. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su Appleovi mobilni uređaji općenito sigurniji od telefona koje pokreće Android, jučer je otkriven opasan propust u FaceTimeu putem kojeg su korisnici Appleovih uređaja mogli prisluškivati korisnike iPhonea, iPadova i Macova.

Riječ je o noćnoj mori za privatnost jer se pokazalo koliko je prisluškivanje na navodno iznimno sigurnim uređajima jednostavno.

Iz Applea su reagirali na ovaj propust i onemogućili opciju grupnog FaceTimea putem koje se mogao iskoristiti ovaj propust, no na Engadgetu su objavili kako su im neki korisnici javili kako su i dalje mogli iskoristiti propust tako da je trenutačno najbolje isključiti ovu aplikaciju.

Prilikom pozivanja putem FaceTimea, prije nego se korisnik javio, pozivatelj je mogao dodati svoj broj u grupni razgovor – tada bi se bez znanja primatelja poziva aktivirao mikrofon na tom telefonu te je pozivatelj mogao prisluškivati osobu koju je nazvao, piše Zimo.co.

Kopirati
Drag cursor here to close