Nakon pola godine

Pripadnici 7. rotacije Oružanih snaga BiH vratili se iz Afganistana

Sci-Tech / Tehnologija | 02. 05. 2014. u 06:40 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješne šestomjesečne misije osiguranja vojne baze u Afganistanu, pripadnici 7. rotacije pješadijske postrojbe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine vratili su se u našu zemlju.

U vojnoj bazi Dubrave kod Živinica, 45 pripadnika Oružanih snaga BiH, dočekali su članovi njihovih obitelji, predstavnici Oružanih snaga, američkog veleposlanstva u našoj zemlji i domaće vlasti. Čestitali su im na uspješno obavljenoj misiji, te zahvalili na uspješnom predstavljanju BiH u zemlji koja je udaljena 7.000 kilometara.

Poručnik Hasan Alispahić, zapovjednik postrojbe, kazao je da je pripadnike Oružanih snaga vodio na zahtjevan zadatak, koji je uspješno obavljen u veoma ekstremnim uvjetima, u multinacionalnom okruženju i među mnogim snagama iz Europe, Azije i SAD-a.

- Zajedno smo radili na osiguranju baze, bez ijednog propusta postrojba je uradila sve kako je planirano. To možemo zahvaliti dobroj pripremi u BiH, mladim momcima koji su uspješno iznijeli zadatak i iskusnim zapovjednicima koji su ih vodile'', kazao je Alispahić. 

Među 45 pripadnika Pješadijske postrojbe nalazile su se i tri žene. Jedna od njih je i Jelena Marić, koja je zadovoljna uspješno obavljenim poslom. 

- Šest mjeseci boravila sam u mirovnoj misiji. Sa mnom su bile još dvije kolegice. Sve zadatke smo izvršavale ravnopravno sa ostalim kolegama. Nije bilo problema. To je veliko iskustvo za nas'', kazala je Marićeva. 

Brigadni general Dragan Vuković, zapovjednik operativnog zapovjedništva OSBiH, kazao je da je dolazak vojnika radosna svečanost, jer je iza Oružanih snaga BiH još jedna misija obavljena bez greške.

Kopirati
Drag cursor here to close