Za realniji lov

Pokemon GO u proširenoj stvarnosti? Niantic razvija AR naočale

Popularna mobilna igra Pokemon Go donijela je "lov" na Pokemone u osnovnom prikazu proširene stvarnosti na mobitele, no u budućnosti bi mogla preseliti i na neke druge platforme.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 12. 2019. u 21:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR  / Pokemon

Ako se pita Facebook, Apple, Microsoft i mnoge druge kompanije iz svijeta tehnologije, proširena stvarnost je budućnost korisničkih sučelja, igara i profesionalnih aplikacija.

Ukrcavanje na AR vlak je u tijeku, pa ga je odlučila slijediti i kompanija Niantic, koja je globalnu slavu stekla lansiranjem igre Pokemon GO.

I ova je mobilna igra bila zagazila u proširenu stvarnost, no virtualni i stvarni sadržaj prikazivala je samo na zaslonima mobitela jedan uz drugi, javlja Bug.hr.

Sljedeći korak bi mogle predstavljati naočale za proširenu stvarnost koje bi dale novu dozu realističnosti i ostalim igrama, a ne samo hvatanju Pokemona.

Niantic je stoga s Qualcommom ovoga tjedna dogovorio suradnju na razvoju novih AR naglavnih setova, odnosno naočala za prikaz proširene stvarnosti.

U njihovom će se zajedničkom projektu, koji će obuhvaćati hardver, softver i uslugeu oblaku, koristiti nedavno najavljeni Qualcommov čip ARVR Snapdragon XR2 specijaliziran upravo za namjene prikazivanja VR i AR sadržaja na mobitelima i od računala odvojenim naočalama.

Detalje o budućoj suradnji dvaju kompanija nismo doznali, no govori se o tome da će oni na noge postaviti tek platformu i osnove AR naočala, a da će drugim kompanijama potom prodavati licence za proizvodnju hardvera.

Kopirati
Drag cursor here to close