Nije iznenađenje

Ovo je najpopularniji telefon na svijetu u 2019. godini

Nakon što je predvodio listu najprodavanijih telefona na svijetu u prva dva kvartala ove godine, iPhone XR bio je najprodavaniji smartphone i u trećem ovogodišnjem kvartalu.
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 12. 2019. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je prošle godine Apple predstavio iPhone XS, XS Max i XR, većina analitičara smatrala je kako će upravo s najslabijim modelom XR privući najveći broj korisnika. Razlog je jednostavan – cijena. Iako nije riječ o jeftinom telefonu, XR bio je cjenovno najprihvatljiviji Appleov smartphone te generacije tako da su se milijuni dotadašnjih vlasnika iPhonea kojima je isticao ugovor i koji su trebali kupiti novi model iPhonea, odlučili upravo na taj uređaj.

iPhone XR u prodaji se pojavio tijekom listopada prošle godine, a iako iz Applea više ne objavljuju prodajne rezultate svojih telefona, prema podacima analitičkih kompanija, to je najprodavaniji smartphone prva tri kvartala 2019. godine. Prema ranijim podacima o prodaji u prva dva kvartala, iPhone XR zauzeo je prvu poziciju kao najprodavaniji telefon na svijetu, dok podaci o prodaji u trećem kvartalu pokazuju isti trend, javlja Zimo.

Tako je i u trećem ovogodišnjem tromjesečju iPhone XR najpopularniji smartphone na svijetu koji je zauzeo 3 posto tržišta, dok nakon njega slijede dva Samsunga – A10 i A50. Četvrto mjesto zauzeo je Oppo A9, dok se na petom mjestu smjestio iPhone 11. Što se ostatka ljestvice top 10 najprodavanijih telefona u razdoblju između srpnja i rujna tiče, ostalih pet mjesta zauzimaju Oppo A5s, Samsungov Galaxy A20, zatim još jedan Oppov model – A5 te Xiaomi Redmi A7 i Huawei P30.

Za sljedeću godinu već sad možemo nagađati da će jedan od favorita za najprodavaniji model biti iPhone 11. Nasljednik XR-a dolazi s još boljim hardverom i kamerama, a kolika je njegova popularnost već sada govori činjenica da je, iako je njegova prodaja počela pred kraj samog kvartala, taj je telefon zauzeo peto mjesto.

 

Kopirati
Drag cursor here to close