Nakon nagađanja o nestanku

Osnivač Alibabe ponovno se pojavio u javnosti

Jack Ma u videu direktno govori iz sobe sa sivim mramornim zidovima i prugastim tepihom i obraća se učiteljima u povodu dodjele nagrade "Jack Ma Rural Teachers Award".
Sci-Tech / Tehnologija | 20. 01. 2021. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jack Ma, osnivač grupacije za internetsku trgovinu Alibaba koji u javnosti nije bio viđen već dulje vrijeme, u srijedu se na video konferenciji sastao sa 100 učitelja iz ruralnih područja, javlja Reuters i podsjeća da je ovo prvo pojavljivanje milijardera i tehnološkpg mogula od kraja istopada.

Osnivaču poslovnog carstva izgubio se gotovo svaki trag nakon što je na konferenciji u Šangaju kritizirao kineske državne bankare i kada je globalne financijske zakone koje provodi Kina nazvao “klubom starih ljudi”. U srijedu se Jack Ma pojavio u 50 sekundi dugom video isječku sastanka u povodu nagrade koju dodjeljuje ruralnim učiteljima.

Nakon što se pojavio u javnosti, dionice njegove moćne elektroničke kompanije izlistane na burzi u Hong Kongu, koju nazivaju i “kineskim Amazonom", naglo su skočile, prenosi Zimo.

Obučen u mornarski pulover, Jack Ma u videu direktno govori iz sobe sa sivim mramornim zidovima i prugastim tepihom i obraća se učiteljima u povodu dodjele nagrade "Jack Ma Rural Teachers Award".

Prijašnjih godina bi ih primao na svečanosti u organizaciji svoje zaklade Jack Ma Foundation u obalnom gradu Sanya.

Ne možemo se sastati u Sanyi zbog epidemije. Kada epidemija prođe, moramo pronaći vremena da svi dođete u Sanyu i da se sastanemo u živo, rekao je Jack Ma u svom govoru u kojem nije ništa spomenuo gdje se nalazi protekla tri mjeseca.

Vijest o njegovom pojavljivanju u javnosti dolazi u trenutku kada Alibaba planira prikupiti najmanje pet milijardi američkih dolara od prodaje dionice nominirane u američkom dolaru. Reuters piše da bi od prodaje dionice mogao zaraditi čak osam milijardi dolara koje je će Jack Ma najvjerojatnije iskoristite za opće korporativne izdatke.

Kopirati
Drag cursor here to close