Francuska

Od rujna stupa na snagu zabrana mobitela za sve učenike osnovnih škola

Zabrana se ne odnosi ne srednje škole, njima je ostavljeno na odabir žele li svojim učenicima dozvoliti ili ne korištenje elektroničkih uređaja.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 08. 2018. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na inicijativu predsjednika Emmanuela Macrona, koji je ovu najavu prvi puta spominjao još u svojoj predizbornoj kampanji, od sljedećeg će mjeseca u svim francuskim osnovnim školama učenicima biti zabranjeno korištenje mobitela.

Ovaj je potez najavljen još krajem prošle godine, da bi sada bio i službeno donesen zakon kojim se propisuje upotreba mobitela u obrazovnim institucijama.

Učenici u dobi do 15 godina tako neće smjeti u školi koristiti niti jedan uređaj spojen na Internet, poput mobitela ili tableta – morat će ga ili ostaviti kod kuće ili potpuno isključiti dok su u školi, piše Bug.hr.

Zabrana se ne odnosi ne srednje škole, njima je ostavljeno na odabir žele li svojim učenicima dozvoliti ili ne korištenje elektroničkih uređaja.

Zakon stupa na snagu u rujnu, prvim danom nove školske godine. Osim korištenja mobitela za vrijeme nastave, učenicima osnovnih škola bit će zabranjeno koristiti ih i za vrijeme odmora, tj. za cijelo vrijeme dok borave u školi. Oni koji odluče ponijeti mobitele sa sobom, morat će ih na početku dana predati učitelju, te će ih moći ponovno preuzeti tek nakon nastave.

Kopirati
Drag cursor here to close