Zvijer!

Novi Sonyjev pametni telefon imat će kameru rezolucije čak 52 MP

Krajem mjeseca počinje mobilni sajam u Barceloni, a jedan od najzanimljivijih pametnih telefona na Mobile World Congressu mogao bi predstaviti Sony.
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 02. 2019. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  Reuters / Sony mobitel

Još je ostalo manje od mjesec dana do početka najvećeg svjetskog mobilnog kongresa u Barceloni, a kako se dan otvaranja sajma bliži, sve je više glasina oko novih modela pametnih telefona koje će mobilne kompanije predstaviti. Tako uoči početka MWC-a očekujemo novu generaciju Galaxy S telefona, Nokia priprema telefon s čak 5 stražnjih kamera, dok bi LG mogao prikazati svoj smartphone sa savitljivim ekranom.

Velike novitete, čini se, priprema i Sony te su se ovog tjedna u medijima pojavile informacije o modelu Xperia XZ4 koji bi mogao biti prvi telefon na svijetu s kamerom rezolucije čak 52 MP. Ako su te informacije istinite, sa stražnje strane nove Xperije nalazit će se tri senzora – glavna kamera rezolucije 52 MP s otvorom blende od f/1.6, telefoto kamera rezolucije 16 MP (otvor blende f/2.6) te ToF senzor za skeniranje i prepoznavanje 3D objekta.

Naravno, sam broj megapiksela ne znači previše, no s obzirom na to kakav je napredak u posljednje vrijeme postignut kada je u pitanju optika, ali i softver za kamere koji danas izvlači maksimum iz optike i hardvera, jasno je kako možemo očekivati fantastične fotografije, piše Zimo.co.

No kamera nije jedino s čime se ovaj uređaj može pohvaliti, već bi ovo mogao biti jedan od najjačih pametnih telefona predstavljenih do sada – pokretat će ga najnovija generacija Qualcommovog čipseta (Snapdragon 855), imat će 6 GB RAM-a, 128 GB memorije, uz utor za memorijske kartice itd. Što se ekrana tiče, glasine kažu da će Xperia XZ4 imati 6,5 inčni OLED zaslon rezolucije 3360 x 1440 piksela, uz omjer stranica 21:9.

Zanimljivo zvuči i kapacitet baterije – 4400 mAh što bi uz očekivano brzo punjenje, vjerojatno trebalo biti i više nego dovoljno da izdrži cijeli dan prije noćnog punjenja.

Kopirati
Drag cursor here to close