Nove opcije

Nove generacije Appleova sata mjerit će šećer u krvi i tjelesnu temperaturu

Nove opcije možemo očekivati u sljedećim generacijama sata, a Apple navodno priprema i nasljednika modela SE te jedan potpuno novi model.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 06. 2021. u 07:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za tri mjeseca Apple bi trebao predstaviti novu generaciju svog pametnog sata. Iako ćemo tek u rujnu vidjeti sam sat i saznati službene opcije, već sad znamo što od nove generacije ovog popularnog gadgeta možemo očekivati. A to nije puno.

Naime, prema posljednjim glasinama s mreže, Apple Watch Series 7 neće donijeti neke revolucionarne nove opcije koji bi mogle pobuditi dodatni interes ljubitelja Applea i nosive tehnologije.

Jedino vrijedno spomena, barem prema onome što nam je do sada poznato, jest što bi rubovi oko ekrana novog sata trebali biti manji, što znači malo više prostora na samom ekranu.

No zato bi modeli sljedećih generacija trebali donijeti velike promjene. Dvije su opcije koje su spominju, a koje bi mogle biti od velike koristi za vlasnike tih uređaja. Prva jest mogućnost mjerenja šećera u krvi, i to neinvazivnom metodom. Uređaj bi konstantno mjerio razinu šećera i o njoj obavještavao korisnika, javlja Zimo.

Druga vrlo bitna opcija jest mjerenje tjelesne temperature. Nikada prije pandemije novog koronavirusa ljudi nisu toliko često mjerili temeperaturu, a u budućnosti će ih o temperaturi i promjenama temperature obavještavati njihov sat.

Spomenute dvije opcije možemo očekivati u budućim generacijama sata. Mjerenje temperature moglo bi biti dostupno od modela Series 8 kojeg bi Apple trebao predstaviti u rujnu sljedeće godine, dok ćemo na opciju mjerenja glukoze ipak trebati sačekati još koju godinu duže.

Od ostalih Appleovih planova za tržište pametnih satova, treba spomenuti kako planiraju nasljednika cjenovno pristupačnijeg modela SE, a razmišljaju i o modelu za ekstremne sportove (spominju se imena poput Apple Watch Explorer ili Adventure), no konačna odluka o razvoju tih modela još nije donesena.

 

Kopirati
Drag cursor here to close