Strah od pametnih telefona

Nikon zatvara tvornicu u Kini

Tvrtka Nikon najavila je da će zatvoriti svoj pogon u Kini, u kojem se proizvode entry-level kompaktni digitalni fotoaparati, poglavito zbog sve boljih kamera ugrađenih u moderne pametne telefone.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 10. 2017. u 19:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati proizvođač fotografskih aparata, Nikon, najavio je kako će zatvoriti svoju tvornicu u Kini, koja se nalazi u provinciji Jiangsu na istočnoj obali te azijske države.

Riječ je o pogonu koji je otvoren 2002. godine, a njemu je zaposleno oko 2500 radnika. U pogonu se trenutačno proizvode entry-level kompaktni digitalni fotoaparati te izmjenjive leće za Single Lens Reflex (SLR) fotoaparate.

Za dio proizvodnje planiran je outsourcing, dok tvrtka i dalje nastavlja s prodajom svojih proizvoda na kineskom tržištu gdje drži udio od 30%, piše Bug.hr.

Razlog za zatvaranje pogona krije se u činjenici da se korisnici sve češće umjesto entry-level kompaktnih digitalnih fotoaparata odlučuju na kupnju pametnih telefona, koji razvojem tehnologije imaju sve bolje kamere. Stoga je Nikonov plan usredotočiti se na high-end segment tržišta fotografskih fotoaparata.

Do kraja tekuće fiskalne godine (do ožujka 2018. godine), Nikon će zabilježiti pad prodaje kompaktnih fotografskih aparata od 28% na godišnjoj razini. Sveukupno, tvrtka bi do kraja fiskalne godine trebala prodati oko 4,8 milijuna digitalnih fotografskih aparata, što je pad od 24% na godišnjoj razini. Osim u Kini, Nikon svoje fotografske aparate proizvodi i u matičnom Japanu te Tajlandu.

Kopirati
Drag cursor here to close