Kupi posebno

Ni Oppo neće isporučivati punjače uz mobitele

U budućnosti se s određenim modelima Oppovih modela više neće isporučivati punjači, a mediji nagađaju da bi se na istu taktiku mogli odlučiti i u OnePlusu.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 09. 2022. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Apple pokrenuo trend prodaje telefona s pakiranjima u kojima nema punjača, već samo kabel za punjenje i druge su kompanije počele primjenjivati istu taktiku.

Za neke druge tvrtke koje nisu slijedile Appleov primjer poput Oppa, punjači u pakiranjima pokazali su se kao jedan dodatan benefit koji pružaju svojim kupcima.

No čini se kako kupci Oppovih telefona više neće uživati u toj pogodnosti te, ako žele njihov superbrz punjač, morat će ga kupiti zasebno. To je u razgovoru s novinarima tijekom europskog predstavljanja telefona Oppo Reno 8 rekao predsjednik prodaje i servisa Billy Zhang, prenosi Zimo.

Prema Zhangu, kompanija tijekom sljedećih godinu dana namjerava iz pakiranja nekih uređaja izbaciti punjače, no nije rekao o kojim se konkretno telefonima radi.

Također, prema novinarima Android Policea, čini se da će ta odluka ovisiti i o tržištima na kojima se prodaju telefoni. U pakiranjima na nekim tržištima bit će punjači, a na drugim tržištima neće se isporučivati.

Razlog zbog kojeg su se odlučili na ovaj nepopularan potez jest što, kako je rekao Zhang, kupcima nije jednostavno dokopati se njihovih SuperVOOC punjača, zbog čega su ih oni isporučivali u pakiranjima telefona.

No kako su se sada odlučili na širenje svog biznisa, njihovi će se punjači moći kupiti i u trgovinama i koristiti ih i nakon što korisnici kupe nove uređaje.

Kako naglašavaju na Android Policeu, ne bi se trebali čuditi ako će istim putem kao i Oppo krenuti i OnePlus te da će se u budućnosti i njihovi telefoni isporučivati bez punjača.

Za korisnike koji žele izvući maksimum iz svojih telefona, odnosno koji žele puniti njihove baterija najvećom brzinom, to znači dodatne troškove kupovine punjača.

Kopirati
Drag cursor here to close