Uskoro kreće i prodaja

Napokon znamo kada će Apple predstaviti nove modele iPhonea

Informacije nisu službene, no dolaze iz više izvora i prema njima ostalo je još jako malo vremena do predstavljanja novih modela Appleovih telefona.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 09. 2020. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čekanju je, čini se, kraj. Iako službeno iz Applea još nije potvrđeno, jučer je više izvora objavilo datum predstavljanja i početka prodaje novih modela iPhonea.

U Appleu, podsjetimo, više ne vlada tzv. kult tajnosti koji je prevladavao dok je kompanijom upravljao Steve Jobs pa su posljednjih godina glasine o nadolazećim modelima telefona, tableta, satova i drugih uređaja većinom pouzdane tako da nema razloga da im ne vjerujemo i ovog puta.

Prema njima, (virtualnu) konferenciju na kojoj bi trebali saznati sve o četiri modela iPhonea 12 možemo očekivati 13. listopada. Tri dana poslije toga ljubitelji kompanije moći će prednaručiti telefone, a prodaja počinje - 23. listopada, prenosi Zimo.

Naravno, informacije o prodaji odnose se na SAD i još nekoliko većih tržišta, no posljednje godine pokazale su kako su telefoni na hrvatsko tržište stizali brzo nakon početka prodaje u SAD-u.

Nadamo se da će i ove godine biti tako, iako zbog koronavirusa i kaosa koji je jedno vrijeme izazvao u proizvodnji u kineskim tvornicama postoji mogućnost da iPhone 12 u Hrvatsku stigne koji tjedan kasnije.

Treba napomenuti da se datum početka prodaja odnosi samo na modele iPhone 12 mini i iPhone 12, dok se modeli iPhonea Pro u prodaji očekuju tijekom studenog.

Analitičari očekuju da bi ovo moglo biti najveće lansiranje iPhonea posljednjih godina jer će po prvi put Apple predstaviti čak četiri modela s kojima će pokriti različite veličine, ali i cijene kako bi uređaji bili dostupniji što većem broju korisnika.

U ponudi će biti dva "obična" telefona - iPhone 12 mini i iPhone 12 s dijagonalama ekrana od 5,4 i 6,1 inča te dva Pro modela s dijagonalama ekrana od 6,1 i 6,7 inča. Svi modeli imat će OLED ekrane, čipset A14 Bionic te podršku za 5G, a Pro modeli imat će više kamera i neke naprednije opcije.ž

 

Kopirati
Drag cursor here to close