Mislili da su "odjavljeni'

Najintimnije "igrice" sve češće na Zoomu

"Jedan tip se tušira, gol je", moglo se čuti jednog od brazilskih ministara koji su sudjelovali na videokonferenciji.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 10. 2020. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Najintimnije "igrice" sve češće na Zoomu

Kolumnist The New Yorkera posljednji je u nizu onih koji su na videokonferencijama putem Zooma doživjeli neugodnost kada su prekasno shvatili da su ih sudionici konferencije u nevjerici gledali i u najintimnijim trenucima, piše u srijedu AFP.

Najbolja je to ilustracija, dodaje agencija, nepredvidljivih zgoda koje se dešavaju tijekom videokonferencija, sve prisutnijih u ovim vremenima pandemije.

Desilo se to i 60-godišnjem Jeffreyu Toobinu koji je prošli tjedan tijekom vodeokonferencije na Zoomu s kolegama iz časopisa i njujorškog radija uhvaćen kako masturbira.

Osramoćeni Toobin se ispričao, no suspendiran je s posla u New Yorkeru, a nestao je i sa CNN-a na kojem je redovito gostovao.

Odvjetnik i kolumnist, autor nekoliko političkih knjiga upustio se u svoju "igricu" tijekom pauze na sastanku o pripremi praćenja predsjedničkih izbora 3. studenoga, misleći "da ga kolege više ne vide", piše Hina.

"Napravio san sramotno glupu grešku, mislio sam da više nisam na ekranu. Ispričavam se supruzi, obitelji, prijateljima i kolegama", rekao je Toobin za Vice News.

No, ima još takvih dogodovština.

Prošli mjesec je argentinski parlamentarac,47-godišnji Juan Emilio Ameri, suspendiran jer je na virtualnom zasjedanju parlamenta snimljen kako ljubi grudi svoje partnerice.

Nakon što je jedan drugi kolega uzeo riječ, Ameri je u udobnosti doma, misleći da nije više na ekranu, popustio erotskom zovu, a slike njegove dogodovštine su se brzo proširile na društvenim mrežama.

Predsjednik parlamenta je prekinuo zasjedanje, a Ameri se ispričao i objasnio da je mislio da nije više "spojen".

"Ovdje, u središnjem dijelu zemlje, veza je inače jako loša", kazao je Ameri.

Još je objasnio da mu je partnerica izašla iz kupaonice te da ju je pitao kako se osjeća s novim implantantima, jer je grudi operirala 10 dana ranije.

U rujnu se jedan poduzetnik, čiji identitet nije otkriven, pojavio gol na videokonferenciji preko Zooma s brazilskim predsjednikom Jairom Bolsonarom jer je zaboravio ugasiti kameru.

"Jedan tip se tušira, gol je", moglo se čuti jednog od brazilskih ministara koji su sudjelovali na videokonferenciji.

"Golaća" je promatralo oko 20 sudionika konferencije.

"Nažalost smo vidjeli, slika je bila mutna, ali smo vidjeli. Nažalost", odgovorio je Bolsonaro.

U lipnju se irski zastupnik u Europskom parlamentu na virtualnom sastanku jednog od odbora EP-a pojavio u gaćama i košulji.

"Išao sam trčati i dvije minute ranije sam bio u majici. Odlučio sam obući košulju da izgledam pristojnije. Baš sam ovo dobro izveo", našalio se Luke Flanagan na Twitteru.

"Nadam se da su vam se svidjele moje noge", dodao je.

No sve je to još uvijek relativno bezazleno u odnosu na pornografske fotografije kojima su neki 'hakeri' bombardirali virtualne sastanke preko Zooma zbog čega je ta platforma, čiji je broj korisnika zbog pandemije strelovito porastao, morala osnažiti svoje sigurnosne protokole, navodi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close