VR u zrakoplovima

Može li moderna tehnologija pobijediti strah od letenja?

Dok zrakoplov polijeće ili leti među oblacima, njegovi putnici moći će uživati i zabavljati se virtualnim prostranstvima, gledati VR filmove ili dokumentarce.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 08. 2019. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogima osjećaj polijetanja i slijetanja zrakoplova nije baš ugodan, a zbog straha od letenja neke osobe radije će provesti desetke sati vozeći se automobilima ili vlakovima samo da ne moraju sjesti u zrakoplov.

U British Airwaysu pokušat će pomoći putnicima koji imaju strah od letenja korištenjem moderne tehnologije i virtualne stvarnosti.

Do kraja godine putnicima (ali samo prve klase) na letovima između Londona i New Yorka omogućit će korištenje naočala za virtualnu stvarnost kompanije SkyLights te različit izbor sadržaja, uključujući i ”vođene meditacije i terapije zvukom” koje bi trebale pomoći osobama koje strahuju od letenja.

Također, putem VR naočala bit će dostupni filmovi, dokumentarci te sadržaj vezan uz putovanja u 2D i 3D formatima, a iz BA kažu kako će iskustvo virtualne stvarnosti biti potpuno čak i ako putnici leže na svojim sjedalima.

Jednom kada “urone” u virtualnu stvarnost, putnici možda neće ni biti svjesni da su u zrakoplovima kilometrima iznad površine zemlje te će im vrijeme brže i zabavnije proći.

Program korištenja naočala za VR traje do kraja godine i bit će zanimljivo vidjeti komentare korisnika jer, ako se pilot-program British Airwaysa pokaže uspješnim, možda će ga ponovno pokrenuti u budućnosti.

Nekoliko kompanija poput Air Francea i Lufthanse prošlih su godina također pokrenuli slične programe s korištenjem naočala za virtualnu stvarnost u kabinama svojih zrakoplova, a ovisno o razvoju tehnologije i cijenama, možda će VR tijekom sljedećeg desetljeća postati redovan dio ponude zrakoplovnih kompanija za sve putnike, a ne samo one u prvoj klasi i na odabranim letovima.

Iz British Airwaysa najavili su velika ulaganja u svoju zrakoplovnu flotu tijekom sljedećih pet godina te će u nove zrakoplove, kao i obnovu interijera postojećih aviona u koje će ugraditi i WiFi, uložiti oko 6,5 milijardi funti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close