Moderne tehnologije

Mladi iz Mostara bilježe uspjehe u IT sektoru i izvan BiH

Mladi timovi prepoznali su nove moderne tehnologije, te su zajedničkim snagama pokrenuli projekte koji bilježe uspjehe i izvan BiH.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 08. 2018. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna grana gospodarstva u Mostaru bilježi konstantan rast.

Mladi timovi prepoznali su nove moderne tehnologije, te su zajedničkim snagama pokrenuli projekte koji bilježe uspjehe i izvan Bosne i Hercegovine.

Jedan od start-upova u Spark poslovnom parku prije dvije godine bila je tvrtka Sophico, koja je službeno registrirana prošle godine. Uvidjevši nedostatke koji otežavaju rad trenera, Mario Filipović došao je na ideju kako kreirati platformu koja će olakšava rad u sportskim kolektivima, javlja Federalna televizija.

Tim od devet članova okupio je iskusne developere, projekt menadžere koji su kreirali plan, program, a potom izašli na tržište. Martina naglašava da je Hercegovina novi poligon za razvoj novih tehnologija.

Još jedna tvrtka koja je dobila priliku biti dio prve generacije start-upova, uspjela je kreirati jedinstveni pametni privjesak za mobitele.

Rubico uz ostalo služi za punjenje smartphone uređaja, te za proširenje njihove interne memorije.

Sophico i Rubico dokaz su da Mostar ima mlade stručnjake, koji su uspjeli sa svojim idejama izboriti se na zahtjevnom inozemnom tržištu. Trenutno rade na novim projektima, ali za sada ne žele otkrivati detalje.

Kopirati
Drag cursor here to close