Cloud servis

Microsoft Xbox One će postavke spremati u oblak

Ljubitelji igraće konzole s potpisom Microsofta sasvim sigurno će jedva dočekati nove značajke.
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 10. 2017. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Microsoft je bez prevelike pompe onima koji su uključeni u Xbox Insiders program omogućio preuzimanje takozvane “alpha firmware” nadogradnje koja donosi neke vrlo korisne i dugo čekane opcije.

Svakako najzanimljivija i najkorisnija vezana je uz korisničke postavke same konzole, koje će se ubuduće moći spremiti u - Microsoftov oblak!

I do sada ste svoje omiljene igre i naslove mogli pohraniti u oblaku, ali nova nadogradnja omogućit će vam da sve personalizirane postavke spremite u “cloudu”, kako bi vam prelazak na novu konzolu bio praktički bezbolan.

Primjerice, oni koji trenutačno imaju stariju generaciju igraće konzole iz Microsofta i razmišljaju u prelasku na Xbox One X, sasvim sigurno imaju poprilične glavobolje kada je u pitanju spomenuta personalizacija, jer moraju sve postavke iznova unositi u novu konzolu, piše Zimo.co.

S novom nadogradnjom, cijeli proces će biti apsolutno automatiziran, nakon što se napravi “backup” postojeće konzole i isti se pohrani u oblaku, nakon kupovine nove konzole i prijave s Microsoftovim korisničkim računom, dovoljno je odabrati opciju preuzimanja spremljenih postavki i pričekati da se konzola konfigurira.

Definitivno sjajna opcija koja je, nažalost, još uvijek rezervirana samo za korisnike koji sudjeluju u spomenutom Xbox Insiders programu i oni će novu nadogradnju moći preuzeti u “narednih nekoliko tjedana”.

Za sada nema informacija kada će “alpha firmware” biti javno dostupan.

Kopirati
Drag cursor here to close