Igraće konzole

Microsoft predstavio nove verzije Xboxa

Među inim, predstavljena je i prva potpuno digitalna verzija modela Series X
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 06. 2024. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Microsoft je predstavio nove adute na gamerskom tržištu s kojima će pokušati privući što veći broj gamera. Na prošlotjednom Xbox Games Showcaseu, pored brojnih najavljenih igara, vidjeli smo i tri nove verzije njihove konzole Xbox.

Riječ je o nadogradnjama koje će biti zanimljive gamerima koji još nemaju Microsoftovu konzolu, dok će ih vlasnici aktualne verzije Xboxa preskočiti jer ne donose nikakva procesorska ili grafička pobojšanja.

Xbox series X

Najveći novitet odnosi se na model Xbox Series X koji je predstavljen u potpuno digitalnom izdanju, odnosno bez pogona za diskove. Jedna verzija takvog Xboxa dostupna je u bijeloj boji i s 1TB prostora za pohranu podataka.

S obzirom na to da nema diska, cijena ove verzije je nešto niža te će, kada se pojavi u prodaji krajem godine, na američkom tržištu biti dostupna za 450 dolara. Na Engadgetu nagađaju hoće li Microsoft kopirati Sonyjevu taktiku koju je japanska tvrtka primijenila s PlayStationom. Naime, posljednje predstavljena verzija PS petice dostupna je u digitalnom izdanju, no oni koji preferiraju igre na fizičkim formatima mogu naknadno kupiti poseban dodatak koji mogu povezati s konzolom i igrati igre s diskova, javlja Zimo.

O verziji Xboxa Series X bez diska govori se već neko vrijeme te su još prije nekoliko mjeseci mrežom kružile glasine o ovoj verziji Microsoftove konzole, tako da njeno jučerašnje predstavljanje jučer nije nikoga iznenadilo.

Galaxy Black

Predstavljena je i još jedan verzija modela Series X. Posebno izdanje nazvano “Galaxy Black” imat će pogon za diskove i dvostruko više prostora za pohranu podataka - 2TB. Naravno, i cijena ovog modela je veća pa će tako biti dostupan za 600 dolara. Ovo novo specijalno izdanje Xbox Series X-a donosi istu brzinu, performanse i opcije Xboxa Series X, ali s dvostrukom većom pohranom i jedinstvenim dizajnom, komentirala je Roanna Sones iz Xboxa na blogu kompanije.

Osim modela X, predstavljen je i jedan novitet vezan uz jeftiniju verziju Xbox Series S. Nova verzija dostupna je u bijeloj boji i s 1TB prostora za pohranu podataka, a na američkom tržištu prodavat će se po cijeni od 350 dolara.

Najavljene nove verzije, dakle, ne donose neku revoluciju, no svi budući kupci Microsoftove igraće konzole sigurno će cijeniti veću ponudu i izbor prilikom kupovine.

Kopirati
Drag cursor here to close