Care, care, govedare

MARNAUT - švicarsko srce, hrvatski dizajn i njemačka kvaliteta

Sci-Tech / Tehnologija | 20. 12. 2023. u 08:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MARNAUT je mikrobrend specijaliziran za stvaranje jedinstvenih ručnih satova, ističući se kao mala neovisna tvrtka u svijetu proizvodnje satova. Osnovan je 2018. godine od strane Marija Jutronića. 

Dizajniran u Hrvatskoj, MARNAUT je brend satova koji se ponosi stvaranjem jedinstvenih ručnih satova inspiriranih vintage ronilačkim satovima i veličanstvenim prirodnim krajolicima zemlje.

Crpeći inspiraciju iz dizajna sredine 20. stoljeća, MARNAUT njeguje obnovu trajnog stila i kvalitete prisutne u klasičnim ronilačkim i sportskim satovima. Bitna ljepota Hrvatske duboko je utkana u dizajnerski DNK MARNAUTA. To je što se tiče službenog dijela predstavljanog na službenoj web stranici.

Trenutno u ponudi nude čak tri modela Dark Surge, Seascape i dress model Safe Harbour. Ili što bi ljubitelji horologije kratko rekli: jedan dress i sva divera.

Sva tri modela dolaze u tri izvedbe gdje se kombinira s materijalima kućišta te izgledom cifera. Emajlirani brojčanici su osvijetljeni SuperLumiNova C3 bojom kako na rukama sata tako i na indexima. Cifarnik ili brojčanik je zaštićen zakrivljenim safirnim staklom a sve je zaključano navojnom krunicom koja osigurava vodootpornost do 100, 200 ili 300 m zavisno od modela.

U hrvatski dizajn je ugrađeno švicarsko srce. Sat pokreće Sellita SW200 kalibar. Robusni i pouzdani SW200-1B je automatik koji se navija u oba smjera rotora, kalibar je s 26 "dragulja" i radi na frekvenciji od 28,800 vibracija na satu - ima ritam od 4 Hz u sekundi. Rezerva snage je deklarirana na 41 sat s opcijom dodatnog ručnog navijanja i zaustavljanja sekundare za precizno podešavanje.

Mašina sastavljana u La Chaux-de-Fonds je druga nadograđena verzija kalibra iz 2012. godine. Satovi su minimalističkog dizajna s izvrsnom čitljivosti. Satove krasi jedna dosjetka. Na mjestu rezerviranom za "Swiss Made" stoji zemljopisna dužina i širina. Zavisno od modela natpis vas vodi na drugačije geo lokacije.

Vama ostavljamo da istražite, a opširniju recenziju sata s više fotografija možete pročitati na portalu PortalSatova.com ili pogledati na kanalu Watch Geek.

Kopirati
Drag cursor here to close