K40s i K50s

LG s novim pametnim telefonima stavlja naglasak na multimediju i izdržljivost

LG je najavio nove pametne telefone iz serije K – K40S i K50S s kojima će nastaviti dosadašnju strategiju - flagship značajke po prijateljskim cijenama.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 08. 2019. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

LG je najavio nove pametne telefone iz serije K. Riječ je o dva nova modela naziva K40S i K50S koji se smještaju u srednji segment ponude te koji nastavljaju dosadašnju strategiju - flagship značajke po prijateljskim cijenama.

LG K40S osnovni je model serije pa time i najmanji te najslabiji. No, samo u odnosu na K50S, inače hardverski se radi o sasvim pristojnom uređaju. Opremljen je zaslonom FullVision dijagonale 6,1“, omjera stranica 19.5:9 i razlučivosti HD+.

Temelji se na neimenovanom čipu sa osam jezgri brzine do 2,0 GHz, a ovisno o modelu ima 2 GB ili 3 GB RAM-a te 32 GB skladišnog prostora. Ukupno ima tri kamere – dvije sa stražnje (13 MP i 5MP) te jednu s prednje strane (13 MP) uređaja. Kamere su postavljene vodoravno.

LG K50S uvećana je i malčice poboljšan model u odnosu na K40S. Dobio je veći zaslon (6,5“) no zadržao je omjer i razlučivost slabijeg modela. K50S bit će u ponudi isključivo u konfiguraciji s 3 GB RAM-a i 32 GB skladišnog prostora, javlja Bug.hr.

Broj kamera je povećan s tri na ukupno četiri kamere. Raspored kamera kod ovog modela je tri sa stražnje i jedna s prednje strane uređaja. Razlučivost stražnjih kamera je 13 MP, 2 MP i 5 MP, dok je razlučivost prednje kamere 13 MP. Slična postava kao i kod K40S modela, a dodatkom dubinske kamere.

Ostatak specifikacija je isti za oba modela. Oba modela podržavaju 2G, 3G i 4G LTE mreže, DTS:X 3D Surround Sound i AI CAM. Nadalje tu su i skeneri otiska prsta koji su smješteni na stražnjoj strani uređaja, kao i bočna tipka za direktno pokretanje Google Assistanta. Sa softverske strane nalazi se Android 9.0 Pie.

LG K40S ima bateriju kapaciteta 3.500 mAh, a K50S od 4.000 mAh. Proizvođač ni kod jednog modela ne ističe postojanje podrške za bilo kakvu tehnologiju brzog punjenja. No, zato ističe certifikat MIL-STD 810G koji znači kako će ovi uređaji preživjeti korištenje u nešto surovijim uvjetima.

LG za sada nije objavio vrijeme dostupnosti kao ni cijene uređaja. Te podatke najvjerojatnije čuva za IFA 2019 sajam na kojemu će ovi uređaji biti i službeno predstavljeni.

Kopirati
Drag cursor here to close