Utrka

Kupovina: Ima li Twitter novca za TikTok?

Tržišna vrijednost Twittera je oko 30 milijardi dolara, a otprilike toliko će se kompaniji Bytedance morati platiti za preuzimanje američkog tržišta...
Sci-Tech / Tehnologija | 09. 08. 2020. u 22:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U trku za kupovinu američkog tržišta aplikacije za dijeljenje video sadržaja TikTok uključio se i Twitter, objavio je FoNet.

Ova informacija je potvrđena Reutersu, ali finansijski stručnjaci sumnjaju da će ta kompanija moći osigurasti novac za tu akviziciju.

Ističu kako je malo vjerojatno da bi Twitter u toj trci mogao pobijediti korporaciju kakva je Microsoft i da s kineskom kompanijom Bytedance zaključi sporazum do 15. rujna, kada će TikToku, po nalogu predsjednika SAD Donalda Trumpa, biti zabranjen rad u Americi.

Informaciju da su Twitter i TikTok počeli preliminarne pregovore, ali da Microsoft i dalje ima veće šanse da preuzme američke operacije te aplikacije, prenio je i Wall Street Journal.

Tržišna vrijednost Twittera je oko 30 milijardi dolara, a otprilike toliko će se kompaniji Bytedance morati platiti za preuzimanje američkog tržišta, što znači da bi Twitter morao pronaći dodatni novac da bi realizirao tu transakciju.

"Twitter će imati težak zadatak da sakupi dovoljno novca za kupovinu američkih dionica TikToka, jer nema dovoljno kapaciteta za posuđivanje", rekao je Reutersu profesor Sveučilišta u Michiganu Eric Gordon.

TikTok, Bytedance i Twitter odbili su za Reuters komentirati ove navode.

Trump je prije nekoliko dana rekao da će podržati napore Microsofta da kupi američke dionice TikToka, ukoliko vlada SAD bude imala "znatan dio" koristi od toga, ali je ponovio da će od 15. rujna zabraniti tu aplikaciju u Americi ako do tada ne bude završena kupovina.

Microsoft je pak objavio da je cilj kompanje da do sredine rujna zaključi sporazum s kineskom kompanijom Bytedance, navodi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close